POVRATAK U BUDUĆNOST – Married Body kosturi iz r’n’r ormara koji rasturaju povijest

Datum objave: 24. 12. 2015. | Kategorija: Scena

4

POŽEGA- Live nastup koji je noise- rock band Married Body odradio u sklopu humanitarnog programa DOG AID Požega , popratio je čak iz Osijek pametnom glavom i bradom Goran Rem, jedan od  onih koji znaju ime i prezime slavonske kulture od njenih početaka do današnjih dana i jedan od onih koji je požeške stvaratelje buke,  podržavao u zlatna vremena Noise Slawonische Kunst projekta.

Susret za pamćenje. Nije Požega “preko svijeta” ali doći ovdje iz srca Slavonije u  srce uspavane Zlatne doline samo kako kako bi čuli uskrsnuće jednog glazbenog banda, e pa to se ne događa često. Oni definitivno razvaljuju nešto što smo naučili da je tok povijesti, kaže dr. Rem: “Povijest bi trebala biti sistem – stvari su bile, gotove su i završile. Ali, ako nešto nije završilo onda su to ovi u Married Body. Možda je svijet završio, možda je i povijest prošla ali oni nisu. Svijet je dosta loš, ali oni su puno bolji i jači od tog svijeta.

2

Dojmovi nakon svirke ? Čini ti se da je svijet nešto drugo da postoje neki džepovi koje nismo otvorili, oni su nadrealni, oni su izvan onog što nam se svaki dan događa. Oni su jednostavno šansa i ako su je oni iskoristili onda imamo prilike i mi drugi. U tome je sve,”. Heroina, začudni časopis, obilježava danas četvrt stoljeća, a jedna od njegovih začetnika Rem za MB kaže. “Naša šansa onih koji živimo od 2015. godine  je da možda  doista čujemo MB u smislu da poruke čujemo da to ne prođe pored nas,  iako nam je  jako teško to čuti  jer zbilja se svijet sastoji od  promjene – promijene premijera, promjene država, ujedi njene i razjedinjene Europe, a MB su šansa za svijet da ponovo bude  na nekom  trenutku  kada još nije krenula apokalipsa, koja je uvro dobroj formi.  I jedini protivnik apokalipse kojeg ja vidim u ovom lošem svijetu i tog nekog završetka svega pa i čovjeka su  oni poput MB koji pjevaju o onom o čemu su pjevali i Bare i Cane, jedina ozbiljna šansa su Požega i Married Body,” kaže Rem. Okrenuti ovaj svijet, imalo i neki koz…

1

TEKST: S. Pok    FOTO: D. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn