POVODOM DANA GRADA POŽEGE – Položeni vijenci kod Spomen križa hrvatskim braniteljima i na Trgu 123. brigade

Datum objave: 12. 3. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Povodom Dana grada Požege svečano su položeni vijenci i zapaljene svijeće na Trgu 123. brigade, uz spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u spomen na poginule te kod Spomen križa na groblju Sv. Ilije.

Iako su, sukladno uputama Ravnateljstva civilne zaštite, odgođena sva zbivanja u sklopu programa obilježavana Dana grada Požege, pa tako danas nema ni svečane sjednice Gradskog vijeća, tradicija odavanja počasti poginulim i umrlim braniteljima nije prekinuta. Vijence su, uz predstavnike grada gradonačelnika Darka Puljašića i njegove zamjenike Maria Pilona i Ferdinanda Trohu, položili predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici vojske i policije, predstavnici SDP-a Požega te ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović kao izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića.

“Zahvaljujem se Gradu Požegi i gradonačelniku Darku Puljašiću na pozivu i odazvao sam se u svojstvu izaslanika premijera Andreja Plenkovića. Nažalost, svjesni smo situacije u kojoj veliki dio javnih manifestacija u Republici Hrvatskoj mora biti odgođen s obzirom na medicinsko-sigurnosne prilike u kojima smo se našli.Ovo je vrlo dogovoran potez grada Požege, no unatoč okolnostima, jako je bitno da se simbolički očuva tradicija i obilježavanja Dana grada i iskazivanja zahvalnosti i pijeteta prema hrvatskim braniteljima,” rekao je ministar Aladrović.

“Slavimo Dan grada i Grgurevo, prisjećamo se svih Požežanki i Požežana koji su utkali svoj život, znanje i kulturu u temelje ovog grada, a svakako naših branitelja koji su položili svoje živote i za naš grad i za domovinu Hrvatsku. Pozivam sve drage sugrađane da iskažemo zajedništvo i to, ne samo ovih svečarskih dana, jer jedino zajedništvom možemo razvijati ovaj grad u ugodno mjesto za življenje i osigurati budućnost novim naraštajima,” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

Dodao je, kako su, sukladno uputama, pripremljena događanja odgođena do neke druge prilike. Odgođena je su tako i sva zbivanja planirana za 14. ožujka među kojima i Grgurevski sajam te Svečani mimohod povijesnih postrojbi. “U nadi da ćemo svi zajedno odgovornim pristupom doprinijeti da ova izvanredna situacija traje što kraće, neprekidno smo u kontaktu s Ravnateljstvom civilne zaštite i ne želim dovoditi moje sugrađane i goste u zdravstvenu opasnost. Dan grada proslavit ćemo i neki drugi dan, ali zdravlje i sigurnost naših sugrađana su na prvom mjestu,” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

TEKST: S. Pok           FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn