POVODOM 810. GODINA ŽUPANIJE – Predstavljena fotomonografija Požeško-slavonske županije “Zlatna dolina”

Datum objave: 21. 5. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA- Povodom 810. godina Požeško-slavonske županije izdana je fotomonografija “Zlatna dolina” koja je, uz poštivanje epidemioloških mjera, predstavljena na prigodnoj svečanosti u prostoru Hrvatske gospodarske komore u Požegi.

Na gotovo 200 stranica fotomonografija Požeško-slavonske županije donosi brojne fotografije, ali i faktografiju o povijesnim, zemljopisnim, kulturološkim i gospodarskim odlikama ovog područja. “Ne bih si dopustio da za svojega mandata ne pokušamo prikazati svijetu bar dijelić ljepote naše Požeško-slavonske županije. Prikazali smo svoju bogatu povijest i kulturnu baštinu,” naglasio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

“Ova monografija zaista je pozivnica ljudima. Pozivnica da iskuse naše gostoprimstvo, udahnu svjež zrak naših šuma, uživaju u melodiji tambure i zvucima kopita naših lipicanaca. Ne donosimo samo doživljaj, donosimo neke od najdragocjenijih uspomena koje će se dijeliti s koljena na koljeno,” rekao je župan Tomašević uz zahvalu autorskom timu te svima koji su sudjelovali u nastanku vrijedne publikacije.

Autori fotografija su Hrvoje Kusik i Stjepan Benković, a tekstova Goran Hruška prof., Stjepan Benković prof., dipl. pov. umj. Jelena Hihlik, Lidija Ivančević Španiček prof., Maja Jakobović dipl.eoc, dr. sc. Vesna Vlašić te Branka Kuba dipl.eoc.

Čelnike općina i gradova s područja županije te druge nazočne uzvanike na promociji pozdravila je i predsjednica Skupštine Požeško-slavonske županije Josipa Miličević te saborski zastupnik Franjo Lucić, a o publikaciji je govorio i voditelj Arhiva u Požegi Tomislav Radonić.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn