POVODOM 32. OBLJETNICE OSNUTKA – Predsjednik Milanović primio vodstvo Udruge 108. brigade ZNG Slavonski Brod

Datum objave: 20. 6. 2023. | Kategorija: Društvo

ZAGREB – Na sastanku se razgovaralo o ulozi koju je 108. brigada imala u Domovinskom ratu, ali i o egzistencijalnim i zdravstvenim problemima s kojima se danas suočavaju hrvatski branitelji, pa tako i bivši pripadnici te brigade.

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je danas s predstavnicima Udruge 108. brigade Zbora narodne garde RH Slavonski Brod povodom 32. obljetnice osnutka te brigade.

Predsjednica Udruge Paula Vdovjak i članovi Izvršnog odbora Udruge Krunoslav Zadravec i Mladen Bebek predstavili su predsjedniku Milanoviću rad Udruge koja ima preko tisuću članova, a glavni joj je cilj čuvati i promovirati ratni put i značaj 108. brigade Zbora narodne garde. Brigada je ustrojena 28. lipnja 1991. godine u Podcrkavlju i Sibinju, kroz brigadu je tijekom Domovinskog rata prošlo oko 5.500 pripadnika, a u ratnim djelovanjima svoje živote izgubila su 182 pripadnika dok ih je 850 ranjeno.

Na sastanku se razgovaralo o ulozi koju je 108. brigada imala u Domovinskom ratu, ali i o egzistencijalnim i zdravstvenim problemima s kojima se danas suočavaju hrvatski branitelji, pa tako i bivši pripadnici te brigade. Uz predsjednika Milanovića bio je posebni savjetnik Predsjednika za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

TEKST: S. P.              FOTO: Ured Predsjednika

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn