POVEZIVANJE MLADIH EUROPSKIH ČITATELJA – Ekonomska škola Požega ugostila je završnu mobilnost CHAPTER projekta

Datum objave: 22. 4. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Projektom su poticane čitalačke navike učenika, kreativno izražavanje i svijest o potrebi zaštite kulturne baštine. Partneri su uz Ekonomsku školu bile škole iz Italije, Švedske, Turske i Španjolske.

Erasmus projekt CHAPTER ušao je u svoju završnicu i s krajem ove školske godine završava. Nakon produženog trajanja zbog pandemije umjesto planirane dvije godine trajao je ukupno tri, a razmjene učenika završile su početkom travnja petodnevnom razmjenom učenika u Ekonomskoj školi Požega, koja je i glavna nositeljica projekta.
Projektom su poticane čitalačke navike učenika, kreativno izražavanje i svijest o potrebi zaštite kulturne baštine. Partneri su uz Ekonomsku školu bile škole iz Italije, Švedske, Turske i Španjolske.

Na završnoj mobilnosti 18 domaćih učenika i 4 profesorice pripremili su i provodili aktivnosti ugošćivanja za 27 stranih učenika, 9 nastavnika i 2 ravnatelja. Središnja su tema mobilnosti bile Rudinske glave, a učenici su bili uključeni u niz aktivnosti vezanih za interpretaciju književnosti.

Motivirani tim značajnim spomenikom naše kulturne baštine, uključeni su u aktivnosti lova na blago te pripovjedačke, ilustracijske i dramske radionice. Predstavljena je i glagoljica, prvo slavensko pismo koje se u Ekonomskoj školi voli koristiti kao marketinška ideja, a gosti su imali priliku izraditi listokaze s motivima glagoljičkih slova.

Zadnjeg dana mobilnosti upriličen je događaj otvoren za javnost na kojem su učenici poučavali jedni druge kako recitirati poeziju na različitim jezicima uključenima u projekt. Hrvatski su učenici predstavili Cesarićev Slap, zaokruživši poantu pjesme s idejom Erasmusa. Događaj je registriran i na platformi Europske godine mladih 2022 kao i na nastavničkoj društvenoj mreži eTwinning. Škola je zahvalna Gradskoj knjižnici, Gradskom kazalištu Požega i Parku prirode Papuk radi ustupanja prostora za brojne aktivnosti i pružanje profesionalne potpore.

TEKST: S. P./ L. G.                    FOTO: EŠP

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn