POVEĆANI KAPACITETI U KAZNIONICI POŽEGA – Otvoren zatvoreni Odjel za muške zatvorenike s kapacitetom 50 osoba

Datum objave: 16. 12. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U kaznionici u Požegi danas je otvoren novi zatvoreni Odjel za muške zatvorenike čime su povećani ukupni kapaciteti zatvorskog sustava. Zatvoreni odjel će služiti za smještaj zatvorenika s kapacitetom 50 muških osoba, a otvorio ga je državni tajnik Juro Martinović. Na svečanosti otvaranja uz upravitelja Zvonimira Leopoldovića, nazočili su i gradonačelnik Požege Darko Puljašić te zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović.

Zatvorskom sustavu Republike Hrvatske potrebni su dodatni kapaciteti zatvorenog tipa za zatvorenike te se stoga pristupilo uređenju dijela zgrade u Kaznionici u Požegi čime su povećani ukupni kapaciteti zatvorskog sustava. Ministarstvo pravosuđa za prenamjenu poluotvorenog odjela u zatvoreni osiguralo je 766.000,00 kuna a Kaznionica u Požegi iz vlastitih sredstava osigurala je 65.000,00 kn. Ukupni troškovi prenamjene poluotvorenog odjela u zatvoreni su iznosili 831.000,00 kuna.

“U nepunih šest mjeseci napravili smo novih 50 kreveta u zatvorenom sustavu zatvorskog sustava Republike Hrvatske. Naime, imamo određenih problema s kapacitetima u zatvorenim dijelovima jer imamo aktualnu migrantsku rutu preko Hrvatske i nešto više zatvorenika u cijelom sustavu. U zadnjih godinu dana taj broj povećao se za 600 osoba. U kratkom periodu napravili smo tih 50 kreveta u zatvorskom sustavu, a radi komparacije valja istaknuti kako nekoliko zatvora u Hrvatskoj nema taj broj kreveta,” rekao je državni tajnik iz Ministarstva pravosuđa Juro Martinović.

Nove prostorije Zatvorenog odjela za zatvorenike opremljene su u zgradi Poluotvorenog odjela čime je smanjen broj mjesta u poluotvorenom odjelu. Prema stupnju sigurnosti i ograničavanju kretanja zatvorenika novi kapaciteti u zatvorskom sustavu u zatvorenim uvjetima iznose 2956 mjesta, u poluotvorenim uvjetima 681 mjesta te u otvorenim uvjetima 282 mjesta.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn