POU MAR- Uz Međunarodni dan kazališta i Svjetski dan lutkarstva, ovog vikenda dvije besplatne predstave za djecu i mlade

Datum objave: 19. 3. 2021. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Pod sloganom “Odvedite dijete u kazalište” diljem svijeta i ove će godine, 20.i 21.ožujka, biti obilježeni Međunarodni dan kazališta i Svjetski dan lutkarstva. Globalnom trendu pridružuje se i Pučko otvoreno učilište M.A.Relković dvjema besplatnim predstavama za djecu i mlade.

S ciljem promoviranja vrijednosti kulture, umjetnosti i kazališta Pučko otvoreno učilište Relković i ove će se godine pridružiti globalnoj proslavi Međunarodnog dana kazališta i Svjetskog dana lutkarstva 20. i 21.ožujka. Želite li biti dio slavlja dovoljno je, poštivajući epidemiološke mjere, pojaviti se u Domu kulture u subotu i nedjelju i uživati u pripremljenom programu. 20.ožujka u 16.30 na rasporedu je predstava “Hrvatske vile i vještice”, šaljivo „znanstveno“ predavanje obogaćeno uprizorenjima hrvatskih usmenih narodnih priča i legendi u kojima se pojavljuju najpopularniji ženski likovi mitova i bajki. Riječ je o predstavi koja na zabavan i duhovit način donosi niz činjenica o izgledu, karakteru i sklonostima vila i vještica zbog kojih je, kažu znalci, pametno s njima biti u dobrim odnosima. Predstava je namijenjena djeci od 5 do 12 godina, stoga roditelje pod ruku i vidimo se u kazalištu.

Prilika za dobru zabavu čeka vas i s početkom proljeća, u nedjelju, 21.ožujka, kada će se s čarolijom kazališta moći upoznati oni najmlađi, djeca od 3 i više godina. Upravo njima namijenjena je predstava Avijonko se ženi, zabavna potraga junaka za odabranicom svog srca kroz koju će mladi gledatelji jezično upoznati različite krajeve Hrvatske-Turopolje, Slavoniju, Dalmaciju, Istru i Zagorje- regije iz kojih su Avijonkove djevojke. Riječ je o zabavnom i pjevnom kazališnom komadu edukativnog karaktera čiji je cilj, između ostaloga, kroz različita narječja, dijalekte i standardni jezik, upoznati djecu s bogatstvom materinskog jezika, njegovom baštinom i običajima, s ciljem osvješćivanja važnosti njena očuvanja i poticanja poimanja različitosti kao vrijednosti. Lijepo se obucite, pripremite masku i dobro došli na proslavu Međunarodnog dana kazališta i Svjetskog dana lutkarstva!

TEKST: S. T.          FOTO: Plakati

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn