POU MAR NOVA GRADIŠKA – ZFF PUTUJE: Besplatan užitak u sjajnom programu Zagreb Film Festivala

Datum objave: 19. 11. 2021. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Putujući program Zagreb Film Festivala i ove će godine djelić sjajne zeefefovske atmosfere proširiti izvan granica glavnog grada. Paralelno sa zagrebačkom publikom, u odabranim naslovima uživat će i filmoljupci na rekordnih 20-ak lokacija diljem Hrvatske među kojima je i ona novogradiška. Navratite u dvoranu Pučkog otvorenog učilišta M.A.Relković u petak i subotu, 19.i 20.studenoga i potpuno besplatno uživajte u tri sjajna ne-američka filma.

Nastojeći publici, uz sveprisutne američke filmske hitove, približiti i ostale svjetske kinematografije, Pučko otvoreno učilište M.A.Relković Nova Gradiška, nastavlja s dobrim trendovima. Potvrdit će to i manifestacija Zagreb Film Festival putuje čiji će se program i ove godine, baš kao i sjajna zeefefovska atmosfera, proširiti izvan granica glavnog grada, pružajući priliku filmoljupicima, da paralelno sa zagrebačkom publikom, u odabranim naslovima uživaju i na rekordnih 20-ak lokacija diljem Hrvatske. Zahvaljujući dobrom sluhu i kvalitetnim suradnjama, jedna od lokacija je i dvorana Doma kulture u Novoj Gradiški. Uvjerite se u to već ovaj petak i subotu, 19.i 20. studenoga i potpuno besplatno uživajte u tri sjajna ne-američka filma.

Uz kokice i dobro društvo u novogradiškom vas kinu čekaju OAZA, NEMIRNI, ČOVJEK KOJI JE PRODAO SVOJU KOŽU i JOŠ SAMO MALO. Nastao u koprodukciji Srbije, Nizozemske, Slovenije, BiH i Francuske, film Oaza koji je na rasporedu u petak od 16.30, neobična je ljubavna priča koja svoju autentičnost duguje činjenici da u ulogama glavnih likova nastupaju štićenici doma za mlade, film koji je na festivalu u Veneciji osvojio prestižnu nagradu Europa Cinemas Label. Dan kasnije, u subotu 20. studenoga od 11 sati čeka vas Nemir, intimna i autentična priča o kompleksnoj dinamici obitelji uhvaćenoj u kovitlac psihičke bolesti, uzbudljiva ljubavna drama Belgijanca Joachima Lafossea koja se natjecala za ovogodišnju Zlatnu palmu. Istoga dana u 15 sati imate priliku uživati i u Čovjeku koji je prodao svoju kožu, romantičnoj melodrami- oštroj satiri zapadnog društva i umjetničkog svijeta, inspiriranoj kontroverznim radom belgijskog umjetnika Wima Delvoyea, ujedno i prvom tunižanskom filmu nominiranom za Oscara. ZFF putuju priču zatvara u ponedjeljak, 22.11. filmom Još samo malo, emotivnom i toplom pričom o borbi za sreću i opstanak usred neizvjesne budućnosti kao i važnosti empatije i jednostavnih užitaka, stoga, navratite i uživajte.

TEKST: S. Tarbuk             FOTO: Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn