POU MAR NOVA GRADIŠKA: Za novu sezonu novi Miro Gavran i još jedno izdanje manifestacije Randez-vous au cinema

Datum objave: 18. 9. 2021. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Nakon što je u četvrtak, 16.rujna, novom poslasticom Mire Gavrana na daskama Doma kulture, službeno startala ovogodišnja kazališna sezona, bogati program Pučkog otvorenog učilišta M.A.Relković bit će nastavljen i novim izdanjem filmofilima omiljene manifestacije Randez-vous au cinema. Probrani naslovi frankofone kinematografije sve zainteresirane potpuno besplatno očekuju od subote 18.rujna na platnu novogradiškog kina

Iako kultura, unatoč i usprkos covidu, u Novoj Gradiški posljednjih epidemioloških godinu i pol nije ni na trenutak stala, rujan je mjesec s kojim, poslovično i službeno starta nova sezona. Kazališni dio i ove će godine, po dobro uhodanoj tradiciji, zaslugom najpoznatijeg Novogradiščanina, startati novom kazališnom poslasticom Mire Gavrana u četvrtak, 16.rujna, nakon čega će, dvorana Doma kulture, tijekom vikenda, vrata s dobrodošlicom otvoriti istinskim filmofilima, jer vrijeme je za novo izdanje znalcima omiljene manifestacije Randez-vous au cinema.

Ovogodišnji program sastoji se probranih naslova frankofone kinematografije, a ulaz na sve projekcije je potpuno besplatan. Francuska filmska priča počinje u subotu, 18. rujna, s dva hit naslova, a nastavlja se i tijekom idućeg mjeseca. Vjeran duhu eklekticizma, ovogodišnji Rendez-vous au cinéma bit će prilika za (ponovno) gledanje filmova koji predstavljaju veliku raznolikost stilova: od čarobne, svjetski poznate komedije Amelie, introspektivne drame Skafander i Leptir, preko višestruko nagrađivanog Adelinog života, Ozonovih 8 žena, animiranog filma Avantura na Sjeveru do ekološkog dokumentarca Sutra. Kao poseban dodatak ovogodišnjem programu, povodom smrti velikana francuskog glumišta Jean-Paula Belmonda, prikazuje se romantična drama Ludi Pierrot Jean-Luca Godarda iz 1965. u kojoj, uz Belmonda, glumi Anna Karina.

Osim na otvorenju, Ludog Pierrota gledatelji će moći pogledati u svim nezavisnim partnerskim kinima, kao i ostatak programa Rendez-vous au cinéma. Rendez-vous au cinéma organiziraju Francuski institut u Hrvatskoj, Hrvatski audiovizualni centar i Kino mreža, uz partnerstvo s Animafestom Zagreb i Kinom Tuškanac. Popis filmova i datume projekcija provjerite na službenim stranicama POU MAR https://poumar-ng.hr/ i ne zaboravite- za dobru filmsku zabavu potrebno je vam tek dobro društvo, jer užitak gledanja potpuno je besplatan!

TEKST: Simonida Tarbuk              FOTO: Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn