POU MAR NOVA GRADIŠKA – “Lica iza slikovnice”: Kreativno-edukativna druženja u gradskom parku

Datum objave: 19. 5. 2020. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – “Lica iza slikovnica” naziv je nove manifestacije POU Matija Antun Relković Nova Gradiška, čiji je cilj, na zanimljiv i djeci prihvatljiv način, uz moderirano druženje s književnicima i ilustratorima, predstaviti put od ideje do ukoričene slikovnice. Organizirana uz potporu Grada i Ministarstva kulture, uz pridržavanje svih preporučenih epidemioloških mjera opreza, zabavna, kreativna i edukativna priča čeka sve zainteresirane male i velike u gradskom parku od 18.do 25. svibnja

Želeći nadoknaditi vrijeme neaktivnosti i svojim malim korisnicima ponuditi kvalitetne zabavne i edukativne sadržaje, čim je to epidemiološka situacija dopustila, Pučko otvoreno učilište M.A.Relković Novogradiščanima je predstavilo novu zanimljivu manifestaciju pod nazivom “Lica iza slikovnica”. Riječ je o edukativno-kreativnoj priči organiziranoj uz potporu Grada Nova Gradiška i Ministarstva kulture, čiji je cilj, na zanimljiv i djeci prihvatljiv način, uz moderirano druženje s ilustratorima i autorima, malim i velikim čitateljima predstaviti put od ideje do ukoričene slikovnice.

Organizirana u Gradskom parku, uz sve prepručene mjere opreza i fizičku distancu, prva “epizoda” Lica iza slikovnice ugostila je akademsku slikaricu i spisateljicu Nikolinu Manojlović Vračar, književnicu Sanju Lovrenčić, Mingsheng Pi-a, gluhonijemog ilustratora i likovnu umjetnicu Ivu Valentić i na iznimno zabavan i kreativan način, uz tumačenje znakovnog jezika, posjetiteljima približila posao ilustratora slikovnica. Uz male i velike sudionike interaktivne manifestacije i njihove roditelje, predstavnicu Grada Nova Gradiška, Mihaelu Đeraj i ravnateljicu PUO M.A.Relković, Danijelu Juranović, sjajnom dvosatnom druženju u parku pridružila se i Đurđa Trupinić, učiteljica “škole na trećem”. Susreti organizirani u okviru manifestacije “Lica iza slikovnica” nastavljaju se i idućih dana u gradskom parku ili u prostoru Doma kulture u slučaju lošeg vremena, pa navratite!

TEKST: S. T.      FOTO: Plakat/radioprkos.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn