POU MAR NOVA GRADIŠKA – Kazališna čarolija za male i velike

Datum objave: 14. 3. 2022. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Standardno kvalitetan i raznovrstan program Pučkog otvorenog učilišta M.A.Relković Nova Gradiška ovaj je tjedan u znaku kazališta, kako za “velike”, tako i za one male. Bacite, stoga, oko na ponudu i navratite u dvoranu Doma kulture. Na novogradiške daske koje život znače narednih dana stižu ekipe Kazališta Moruzgva i Marina Držića iz Dubrovnika, kao i družine Ivana Brlić Mažuranić i Prijatelj. Dobro došli!

Znajući kako se strast i sklonost ka kulturi odgaja od najmanjih nogu, Pučko otvoreno učilište M.A.Relković Nova Gradiška i ovaj tjedan nastavlja s dobrom praksom dječjih kazališnih predstva. U okviru prepoznatog projekta Vatromet kulture, uz potporu Ministarstva kulture RH i Grada, u četvrtak, 17.ožujka, na novogradiške daske koje život znači, stiže Kazalište Prijatelj sa sjajnom predstavom “Basne za nas danas”. Riječ je o predstavi koja donosi pet priča inspiriranih Ezopovim i La Fontaineovim basnama, obrađenima na suvremen način s likovima ukorijenjenima u današnji svijet i našu svakodnevicu. Riječju, pjesmom, plesom i transformacijama, Hrvoje Zalar i Anja Đurinović malim će posjetiteljima na scenu donijeti niz duhovitih likova čija je uloga zabaviti ali i educirati, stoga, navratite i uživajte, jer ulaz na predstavu je besplatan.

Propustite li četvrtak, nova prilika male i velike čeka ponovno u subotu, 19.ožujka, kada je na rasporedu Ružno pače, dobro poznata priča u novom ruhu, ispričana umijećem kazališne družine Ivana Brlić Mažuranić.Riječ je o predstavi o vršnjačkom nasilju na temu podizanja samopouzdanja kod zlostavljanog djeteta, izvrsno prihvaćenoj od gledatelja ali i učitelja, prepunoj sjajnih poruka i pouka, priči namijenjenoj klincima i klincezama od pet i više godina. Na svoje će, ovaj tjedan, doći i stariji poklonici teatra, koje u utorak, 15.ožujka, na sceni dvorane Doma kulture, očekuje ekipa zagrebačkog Kazališta Moruzgva i Kazališta Marin Držić iz Duborvnika.

Zajedničkim snagama, ekipa ova dva kazališta u Novu Gradišku stiže s hit komedijom Jel tako, Zorane?, pričom u čijem je fokusu obiteljski događaj koji razotkriva neuralgične točke iz prošlosti, istovremeno se ispreplećući s aktualnim događajem člana obitelji koji je nehotice izazvao sukob s osobom drugačije nacionalnosti. Aktualne teme u ovom su tekstu oblikovane uz veliku dozu humora koji se s jedne strane suptilno poigrava s klišejima dalmatinskog mentaliteta, a s druge donosi toplu ljudsku priču o malim, svima nama tako bliskim, sudbinama o kojima se često ne usudimo govoriti. Prepuna, svima nam, poznatih momenata, predstava je to koja će zabaviti ali i zamisliti, pružajući posjetiteljima priliku da uživaju i u sjajnoj glumi niza poznatih umjetnika poput Ecije Ojdanić, Vedrana Mlikote, Petre Svrtan i Csille Barath Bastaić. Jel tako Zorane na rasporedu je u utorak, 15.ožujka od 20 sati. Dobro došli!

TEKST: S. Tarbuk                  FOTO: Plakat/POU MAR

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn