POU MAR NOVA GRADIŠKA – Još jedan tjedan ispunjen kulturom

Datum objave: 28. 9. 2021. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Nakon zavidne ljetne kulturne ponude u gradu, s dolaskom jeseni dobri se trendovi u Pučkom otvorenom učilištu M.A.Relković nastavljaju. Uz nekolicinu filmskih hit naslova, narednih vas dana očekuje i promocija dokumentarca Anđele i Davora Rostuhara, prigodna izložba autorskih fotografija, a početkom sljedećeg tjedna i nova kazališna poslastica.

Nastavljajući dobre ljetne trendove, Pučko otvoreno učilište M.A.Relković i u jesen ulazi s punim “ruksakom kulture”, spremno svakom ponuditi sadržaj po vlastitom guštu. Prilika za ugodan solo ili izlazak u društvu očekuje vas već narednih dana kada možete birati između nekolicine filmskih hit naslova, nagrađivanog dokumentarca, prigodne izložbe fotografija ili nove kazališne poslastice. Nakon što su posjetili brojne hrvatske gradove, bračno-pustolovni par Rostuhar u utorak, 28.rujna, s filmom “Ljubav oko svijeta”, stižu i pred Novogradiščane.

Zanima li vas kako brak i emotivne odnose vide stanovnici Amazone, dalekih Himalaja ili zabačenih afričkih plemena, od 19.30 navratite do Doma kulture na besplatnu projekciju i čašicu razgovora s autorima, te pogledajte i sjajnu, prigodnu izložbu autorskih fotografija koje prate priču o ljubavi oko svijeta. Dan kasnije, u srijedu, 29.rujna, kino program nudi Zelenog viteza, novu avanturu utemeljenu na bezvremenskoj legendi kralja Arthura, u kojoj glume Dev Patel, Alicia Vikander i Joel Edgerton.

U četvrtak i petak, 30.rujna i 1.listopada od 19.30.,. ljubitelje akcije čeka vječno mladog agent 007 u epizodi “Za smrt nema vremena”. U utorak, 5.listopada ljubitelje kazališta razveselit će nova poslastica u režiji Ivana Lea Leme, duhovita predstava pod nazivom Stambeno pitanje.

Priča je to o dva bračna para koji se nađu u vrlo mogućoj i svima prepoznatljivoj situaciji, prepuna britkih dijaloga i slojevitih dramskih lica, u kojoj se najjednostavnije životne situacije za čas pretvore u horor. “Stambeno pitanje” na daske Doma kulture donose Đorđe Kukuljica, Anita Matić Delić, Mladen Kovačić i Mia Krajcar. Predstava je na rasporedu u utorak, 5.listopada od 19.30, pa se na vrijeme pobrinite za svoje ulaznice.

TEKST: Simonida Tarbuk             FOTO: Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn