POU MAR NOVA GRADIŠKA – Glazbena čestitka “Zbog ljubavi”

Datum objave: 09. 3. 2021. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Dokazujući kako su ljubav i umjetnost nepobjedive, ali i kako je, unatoč epidemiološkim preprekama moguće uživati u pravim sadržajima, POU M.A.Relković Nova Gradiška sugrađankama i sugrađanima čestitalo je Dan žena iznimnom glazbenom poslasticom-koncertom Zbog ljubavi u izvedbi umjetnika HNK Osijek.

Ne dozvoljavajući epidemiji da stane na put umjetnosti, Pučko otvoreno učilište M.A.Relković, sugrađankama i sugrađanima čestitalo je Dan žena iznimnom glazbenom poslasticom-koncertom Zbog ljubavi u izvedbi umjetnika HNK u Osijeku. Jer, uz dobru organizaciju i kvalitetno poštivanje mjera, itekako je moguće uživati u pravim sadržajima. Potvrdio je to i pomno osmišljen program ispunjen svevremenskim glazbenim brojevima u izvedbi gudačkog kvarteta uz pratnju harmonike i bubnjeva i nastup baletnog para-Laure Špindel i Rafaela de Moura Rodriques, što novogradiška publika nema često priliku vidjeti.

Uz glazbenu virtuoznost Bele Nagya na violini, veronike Kilmajer na violi, Maje Iljovski na violončelu, Igora Crneka na kontrabasu, Trajka Iljovskog na harmonici, Lasloa Kollara na udarakljama, te korepetitore- Damira Šenka i Igora Valerija, publika u dvorani Doma kulture mogla je uživati u brojnim poznatim ljubavnim arijama za što su se pobrinuli solisti opere – sopranistice Vesna Baljak i Katarina Toplek, Stefany Findrik, mezzosopran, tenori-Igor Krišto i Ladislav Vrgoč,Robert Adamček, bariton i Berislav Puškarić, bas. Uz uvijek rado slušana djela Donizettija, Mozarta, Ivana pl.Zajca i Đele Jusića, čarobna glazbena večer završila je Rossinijevim Duetom mačaka. Ukoliko ste, kojim slučajem, propustili glazbenu čestitku uz Dan žena, novi sadržaji u POU MAR već čekaju svoju publiku.

TEKST: S. T.        FOTO: D. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn