POU M.A.RELKOVIĆ NOVA GRADIŠKA: Urnebesna monodrama o ženama i sasvim poseban kabare Teatra Exit

Datum objave: 09. 5. 2022. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Čak dvije sjajne predstave zaljubljenicima u kazalište nudi Pučko otvoreno učilište M.A.Relković Nova Gradiška, jednu u utorak, 10., a drugu dan kasnije, u srijedu 11.svibnja, stoga na vrijeme osigurajte ulaznice i mjesto u dvorani Doma kulture. Za dobru porciju vrhunske zabave pobrinut će se stand-up komičarka Ana Poznanović i sjajna ekipa Teatra Exit

Želite li se dobro nasmijati i zabaviti, dvorana Doma kulture u Novoj Gradiški najbolje je mjesto. Uvjerit će vas u to čak dvije sjajne kazališne predstave, urnebesna monodrama u izvedbi poznate stand up komičarke Ane Poznanović i sjajna ekipa čuvenog Teatra Exit. Vaš zadatak je na vrijeme osigurati ulaznice, a potom, ako je moguće, odabrati samo jedan od ponuđenih naslova.

U utorak, 10.svibnja, na daske Pučkog otvorenog učilišta Relković stiže Ana Poznanović s urnebesnom predstavom “Ako sam žena, nisam konj”. Komična je to i iskrena priča jedne žene koja, tražeći onog pravog, na momente gubi samu sebe, priča o zaljubljivoj i pomalo naivnoj djevojci od trenutka gubljenja nevinosti do zrelog doba, ali i priča o pametnoj mladoj ženi koja radi glupe stvari. Zbog ljubavi, biološkog sata, babe koja je tjera da se uda, priča o muškarcima koji ne bi da se ožene, priča koja će vas nasmijati i rasplakati ali i koju će baš svaka žena razumjeti. Predstavu zanimljivog naslova zaljubljenicima u kazalište donosi dugogodišnja stand-up komičarka koja se upravo ovom monodramom po prvi puta okušala i kao glumica, igrajući čak nekoliko uloga od one 19-godišnje zaljubljene balavice do 40-godišnjakinje koja je prošla život, a da pri tom, posebno kada je ljubav u pitanju, nije postala ni malo pametnija. Želite li preispitati samu sebe i vlastito iskustvo, ili se tek dobro nasmijati, budite na mjestu u utorak u 20 sati.

Ili užitak odlaska u kazalište sačuvajte za dan kasnije, u srijedu, 11.svibnja i sjajnu ekipu Teatra Exit. Publici jedno od omiljenih zagrebačkih kazališta ovaj put u Novu Gradišku stiže s predstavom Realisti, nastalom prema tekstu Jure Karasa, u režiji Matka Raguža. Riječ je o zanimljivom kabareu nevjerojatne glumačke energije kakva krasi sve Exitove predstave, nadasve pametnom prikazu naše stvarnosti, predstavi u kojoj publika uživa, smijući se od početka do kraja vlastitoj ali i sudbini svih nas zajedno, priči koja, kroz parodiju i glazbene komentare, govori o kaotičnoj realnosti i apsurdnostima vremena u kojem živimo. Realisti su Domagoj Ivanković, Nika Ivančić, Nikola Nedić, Rok Juričić, Fabijan Komljenović, ekipa koja vas na novogradiškoj “kazališnoj sceni” čeka u srijedu, 11.svibnja od 20 sati. Ulaznice po cijeni od 70 kuna možete rezervirati putem e-mail adrese: domkulturenovagradiska@gmail.com ili na broj telefona 035/331-010.

TEKST: S. T.                  FOTO: Plakat

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn