POU M.A. RELKOVIĆ NOVA GRADIŠKA – Radionica Lica iza slikovnica i Izložba Puppet tour 2021

Datum objave: 11. 8. 2021. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Vjerujući kako se ljubav prema umjetnosti uči i “njeguje” od “malih nogu”, Pučko otvoreno učilište M.A.Relković Nova Gradiška i tijekom ljeta kreativnim klincima i klincezama nudi pregršt edukativnih zabavnih sadržaja, poput Lica iza slikovnica, jedinstvene manifestacije koju je u Godini čitanja prepoznalo i podržalo i Ministarstvo kulture i medija, a onda i izložbe Puppet Tour 2021., u ponedjeljak, 16. kolovoza, nakon koje slijedi i radionica izrade lutaka.

Kako nastaje slikovnica, koja je uloga ilustratora ali i zašto treba čitati, samo su neka od pitanja na koja će odgovoriti manifestacija Lica iza slikovnica, još jedna zanimljiva projektna priča Pučkog otvorenog učilišta Relković čiji je značaj prepoznalo i podržalo i Ministarstvo kulture i medija. Priliku za novo druženje s renomiranim dječjim književnicima i ilustratorima, ali i niz zanimljivih i korisnih spoznaja, novogradiški klinci i klinceze imat će u četvrtak, 12. kolovoza, kada u Dom kulture po zadatku, zajedno sa svojim djelima, stižu Silvija Šesto i Vanda Čižmek, autorice slikovnice Uhvati mi plavog medu, Ljerka Rebrović s Pticom Rugalicom i Nikolina Manojlović Vračar , autorica Oblaka u plavom kaputu.

Iznimo zanimljivo malima ali i onima nešto većima, bit će i u ponedjeljak, 16.kolovoza, za kada je najavljeno otvorenje izložbe Puppet tour 2021., osječke umjetnice Mile Lončar. Riječ je o nadasve posebnom, zabavnom postavu lutkica-karikatura poznatih osoba iz svijeta književnosti, umjetnosti, glazbe, estrade i politike koji sve zainter4esirane očekuje sve do 27. 8. Nakon izložbe za sve punoljetne kreativce bit će organizirana i radionica izrade lutaka pod stručnim vodstvom autorice u trajanju od 120 minuta. Kako su još uvijek na snazi epidemiološke mjere, broj sudionika je ograničen, stoga, želite li otkriti čarobni svijet lutaka i kazališta, ne “časite časa” i odmah se prijavite, jer krajnji je rok petak, 13.kolovoza. POU MAR izložbu i radionicu organiziraju uz potporu Grada i Turističke zajednice, jer ljubav prema umjetnosti uči se i njeguje od malih nogu.

TEKST: S. T.        FOTO: Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn