POU M.A.RELKOVIĆ NOVA GRADIŠKA – Još jedan sjajan tjedan kulture

Datum objave: 27. 3. 2022. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Nakon što željni sunca i boravka na otvorenom, tijelo “nahranite” D vitaminom, pobrinite se i za dušu. Nove poslastice i u narednom tjednu priprema POU Matija Antun Relković. Uz uobičajeno dobar filmski vikend, u srijedu, 30. ožujka na rasporedu su hit kazališna predstava i sasvim posebna večer poezije.

Nastojeći vas redovno počastiti pravom porcijom kulture, jer riječ je o istinskoj hrani za dušu, Pučko otvoreno učilište M.A.Relković i u novi tjedan ulazi s ponudom koju je teško odbiti. Stoga, nakon što, željni sunca i boravka na otvorenom, tijelo “nahranite” D vitaminom, za zdravlje duha, navratite u Dom kulture i uživajte. Uz uobičajeno dobar filmski vikend i ovaj put prepun hit naslova, u srijedu, 30.ožujka, na rasporedu su sasvim posebna večer poezije i hit kazališna predstava. Slaveći početak proljeća i Svjetski dan poezije, novogradiški ogranak Matice Hrvatske i POU MAR zaljubljenike u stih očekuju od 19 sati na jedinstvenom jednosatnom druženju. Večer je to na kojoj će se posjetiteljima vlastitom i poezijom domaćih i inozemnih pjesnika predstaviti Zrinko Kapetanić. Znajući kako su i najljepši stihovi ljepši uz dobru glazbu, Zirnku će se na Večeri poezije pridružiti i Mladen Ratković i Darko Horvat na gitari te vokalistica Ivana Galić. Ulaz je slobodan, a dobro došli su svi koji vole Ujevića, Jesenjina, Dedića, Preverta, Aragona…

Nakon što osvježite dušu, sat kasnije spustite se u dvoranu Doma kulture i pripremite na smijeh uz hit kazališnu predstavu Kako i zašto ubiti muža. Nastala prema romanima talijanskog književnika Antonia Amurria, uspješno realizirana na brojnim svjetskim pozornicama, urnebesna je to komedija nastala nakon burne reakcije nježnog spola na priručnik ,,Kako i zašto ubiti suprugu”. Kroz duhovite verbalne okršaje u braku prepunom trzavica publiku će vješto provesti Peđa Damjanović, u ulozi supruga, dok će žensku stranu priče ispričati Nataša Aksentijević. Redatelj predstave je Radomir Rade Vukotić, a početak u 20 sati. Želite li saznati kako i zašto ubiti muža, ulaznice rezervirajte putem e-mail adrese tajnistvo@poumar-ng.hr ili na broj telefona 035/331-010. Vidimo se u Domu kulture!

TEKST: S. Tarbuk           FOTO: Plakat

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn