POU M.A. RELKOVIĆ NOVA GRADIŠKA – Izložba “Urbani pejzaži”

Datum objave: 03. 2. 2021. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Iako je posljednjih mjeseci, zbog globalnih epidemioloških problema, konzumiramo na ponešto drugačiji način, uglavnom u solo varijanti, kultura je i dalje tu. Pronađite je u galerijskom prostoru Doma kulture gdje vas, do 10.veljače, očekuje izložba Urbani pejzaž akademske slikarice Morane Varović Čekolj iz Zagreba.

Iako je, zbog poznatih epidemioloških razloga, ovaj put izostala uobičajena svečanost otvorenja, a i na izložbu ćete, u skladu s okolnostima, najvjerojatnije u solo varijanti, pridržavajući se mjera, zahvaljujući naporima Pučkog otvorenog učilišta M.A.Relković, za kvalitetne kulturne sadržaje nećete biti zakinuti. Onaj recentni, očekuje vas u galerijskom prostoru Doma kulture do 10.veljače.

Likovna je to izložba Urbani pejzaži, autorice Morane Varović Čekolj, mag.art.mag. prim.educ., ostvarena uz potporu Ministarstva kulture RH i Grada Nova Gradiška, postav umjetnice s dvije diplome, onom Učiteljskog fakulteta i Akademije likovnih umjetnosti, dobitnice dviju Dekanovih i Rektorove nagrade. Riječ je o ciklusu radova koji se poigravaju granicama apstraktnog i figurativnog ne inzistirajući na strogom opredijeljenju, unutarnji, intimni doživljaj grada i krajolika. Jer, grad je za Moranu Varović Čekolj, ” konstantna mijena koja ima svoju vibraciju, bljeskove, neponovljive trenutke i kao takav može biti kaotičan ili pak pružiti novu dimenziju u kojoj se možemo lako izgubiti, konstantna borba impresija i interpretacija u nama samima i izvan nas, grad živopisan, koloritan i pomalo poetičan. Otkrijte ga u Domu kulture do 10.veljače.

TEKST: S. T.       FOTO: radioprkos.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn