POU M.A.RELKOVIĆ- I ovaj tjedan sadržaji po svačijoj mjeri

Datum objave: 11. 11. 2020. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Usvajajući preporučene higijensko-epidemiološke mjere i nove oblike konzumiranja kulture, Pučko otvoreno učilište M.A.Relković, svakodnevno pronalazi načine kako svojim korisnicima približiti zanimljive sadržaje. On line ili uživo, uz redovne filmske naslove, narednih dana tu su i zanimljive edukativno-kreativne likovne radionice i bogat besplatan program Zagreb film festivala.

Svjesni važnosti pridržavanja preporučenih higijensko-epidemioloških mjera i novih oblika konzumiranja kulture, Pučko otvoreno učilište Relković i u vrijeme COVID-a 19, svakodnevno pronalazi načine kako svojim korisnicima približiti zanimljive sadržaje. Jer, i u novom normalnom kultura može i mora zasladiti život. Na tom tragu i ovaj vas tjedan , on line ili “uživo”, u prostoru Doma kulture u Novoj Gradiški, očekuje sadržajno bogat program po svačijoj mjeri.

Želeći spremno i na vrijeme dočekati blagdane ovih su dana, kažu, “zahvaljujući dobroj volji, tehnologiji, mudrim glavama i vrijednim rukama suradnika u Osnovnoj školi “Mato Lovrak”, počeli s Ateljeom Djeda Božićnjaka, ciklusom on line edukativno-kreativnih likovnih radionica božićne tematike prvenstveno namijenjenih onim najmlađima. Sve one koji se pridruže radionici, narednih mjesec dana, uz stručno vodstvo umjetnice Ivane Škvorčević, mag. educ.art, očekuju zabavni stvaralački trenutci i prilika za nastanak pravih malih umjetničkih djela, a radionica će, osim maštovitih radova, navode organizatori, rezultirati i videouratkom kojim će polaznici svima od srca čestitati Božić.

Za one nešto starije, tu je, kao i svakog tjedna, nova bogata ponuda filmskih hit naslova koje možete pogledati u dane vikenda ili početkom slijedećeg tjedna. Birajte između Pokajnika i Tesle, u četvrtak, 12. i petak, 13.studenog i dobro se zabavite uz najnoviju akcijsku avanturu Liama Nessona i biografsku dramu o znanstveniku koji je “izmislio” 20.stoljeće. Propustite li prvi termin, “Pokajnik” vas na filmskom platnu čeka i u ponedjeljak, 16.studenog od 19.30, a “Tesla” dan kasnije, u utorak, 17.studenoga.

Uz redovan kino program, ovaj je tjedan rezerviran i za Zagreb film festival, gostujući program koji će poblici potpuno besplatno, ponuditi tri zanimljiva naslova. Prvi na rasporedu, u četvrtak, 12.studenoga, od 19.30, je Otac, najnoviji višestruko nagrađivan film Srdana Golubovića, koji je publika Pulskog festivala nagradila “čistom peticom”. U filmu koji kritika naziva „balkanskim Paris, Texasom“, impresivnu glumačku interpretaciju ostvario je Goran Bogdan, uvjerljivo utjelovivši očajnog oca koji od gubitnika s društvene margine postaje junakom našega doba. U subotu, 14.studenoga, čeka vas “Undine”, najnovije ostvarenje popularnog njemačkog redatelja Christiana Petztolda, moderna bajka inspirirana mračnim mitom o vodenoj vili koja dušu može zaslužiti tek udajom za čovjeka. Istoga dana, u poslijepodnevnom terminu, u programu ZFF-a mogu uživati i najmlađi, zahvaljujući filmu Jako, jako daleko-priči njemačke scenaristice i redateljice Sarah Winkenstette, premijerno prikazanoj na čak 27 međunarodnih filmskih festivala. Želite li u kino potpuno pripremljeni, sve dodatne informacije, kao i najave budućih sadržaja, pronađite na službenoj stranici poumar-ng.hr/.

TEKST: S. Tarbuk        FOTO: D.P./ Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn