POU M.A.R.NOVA GRADIŠKA- Radionice plesa, pisanja slikovnica, foto radionice, besplatna kazališna predstava za djecu

Datum objave: 16. 4. 2021. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Pučko otvoreno učilište M.A.Relković Nova Gradiška gotovo svakodnevno nudi kulturne i edukativne sadržaje. Ponuda je sjajna i prilagođena svima bili kreativci ili znatiželjnici, mali, veliki, stari ili mladi.

Kako, kojim slučajem, ne bi propustili sadržaje koje gotovo svakodnevno nudi Pučko otvoreno učilište Relković Nova Gradiška, uz početni interes i kvalitetno “menadžeriranje” vremenom, potrebno je tek redovno navratiti na službenu stranicu i odabrati aktivnost po mjeri. A njih je i više nego dovoljno, pomno osmišljenih za sve dobne skupine i interese – kreativce i znatiželjnike, male i velike, stare i mlade, solo ili u društvu. Jer, uz tjednu filmsku ponudu i uvijek kvalitetne likovno-umjetničke sadržaje, tu je i veliki broj radionica na kojima uvijek možete naučiti nešto novo, otkriti vlastite nepoznate talente i pri tom se dobro zabaviti. Poput radionice cijanotopije, zanimljive fotografske tehnike iz 19.stoljeća, pod stručnim vodstvom Ivane Škvorčević, mag. educ.art., na koju, prijavite li se na vrijeme, možete potpuno besplatno, navratiti 23.travnja.

Kreativce zaljubljene u umjetnost riječi razveselit će i radionica kreativnog pisanja slikovnica na kojoj možete sudjelovati iz udobnosti vlastitog doma, putem aplikacije Zoom. Odlučite li se okušati u ovom izazovu, važno je znati kako će vas na putu kroz ukupno šest radionica tijekom mjeseca travnja i svibnja, voditi Ana Đokić, književnica, ali i kako je, zbog ograničenog broja mjesta, potrebno prijaviti se što ranije. I dok je, za spomenute radionice, sasvim nevažno koliko vam je godina, jer interesi ne poznaju životnu dob, radionica suvremenog plesa koja bi trebala startati 3.svibnja, specijalno je osmišljena za zlatnu generaciju. Riječ je o jedinstvenom programu zamišljenom kao oblik rekreacije i kreativnog izražavanja, organiziranom uz potporu Ministarstva kulture i medija RH i Grada Nova Gradiška, te stoga za sudionike i potpuno besplatnom.

Uz dobru volju i udobnu obuću, za sudjelovanje na Zlatnom plesu potrebno je, tek, prijaviti se mailom na adresu tajnistvo@poumar-ng.hr ili pozivom na broj 035/331 010 i s veseljem čekati datum prvog školskog sata. Uz novu raznoliku ponudu radionica, Učilište vas već ove subote, 17.travnja, u prijepodnevnom terminu, čeka i sa sjajnom kazališnom predstavom za djecu “Ispeci pa reci” u izvedbi Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život. Zabavna je to i edukativna priča temeljena na pet poslovica “odjenutih” u pet kratkih priča povezanih koreografijom radi kazališnog kvinteta bez presedana, predstavi koja upoznaje sa značajem naslijeđa i bogatstvom koje su nam ostavili predci. Potpuno besplatan kazališni užitak čeka vas na daskama Doma kulture od 10.30, stoga, klince pod ruku i vidimo se. “Uživo” i na službenoj stranici.

TEKST: S. Tarbuk            FOTO: D. P./ plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn