POTVRDA IZVRSNOSTI – Ines Bojanić s Marulom na polici i “Gujom u njedrima”

Datum objave: 27. 10. 2021. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Na festivalu hrvatske drame 31. Marulićevim danima naša Požežanka Ines Bojanić dobila je nagradu Marul za uloge Babice i Roze u predstavi Gruntovčani te za ulogu Patricije u predstavi Umri ženski, obje u produkciji Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba. Ines glumi i u predstavi “Guja u njedrima” Gradskog kazališta Požega koja će svoju zagrebačku premijeru doživjeti u Sceni Vidra 30.listopada 2021. godine.

– Ines Bojanić stvorila je snažnu glumačku energiju uloženu u podjednako dojmljivo igranje triju potpuno različitih junakinja iz, samo naizgled nevažnoga, “drugog plana” – stoji u obrazloženju ocjenjivačkog suda 31.Marulićevih dana, festivalu na kojem se tradicionalno okupljaju djela nastala u Hrvatskoj i svijetu iz hrvatskih dramskih tekstova.

Snažnu glumačku energiju, rođena Požežanka, Ines potvrđuje i u crnohumornoj drami  “Guja u njedrima” u produkciji Gradskog kazališta Požega na čijoj je sceni ova glumica započela svoj umjetnički put. Uz brojne amaterske uratke, požeška publika pamti kako je pod redateljskom rukom Krešimira Zidarića Ines briljirala u drami “Povratak” Srđana Tucića, a potom zasjala punim sjajem u kultnoj drami Mire Gavrana “Ljubavi Georgea Washingtona” te “Gospođici Juliji” u režiji Stojana Matavulja.

“U svakom projektu želim pokazati nešto novo, nešto što će potvrditi moj razvoj u kazalištu…Važna je ta dinamika, jer i kazalište je živi organizam, mora disati, mora se razvijati i mijenjati – jedino stalna u kazalištu je mijena, isto kao i u životu.” rekla nam je u Ines u razgovoru za Slavonski.hr.

Nagrada Marul još jedna je potvrda kako se dobro mijenja i razvija naša požeška djevojčica. Čestitamo!

TEKST: S. Pok                 FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn