POTPISANI UGOVORI ZA PROJEKTE NA POTPOMOGNUTIM PODRUČJIMA – Požeško-slavonskoj županiji odobreno je 2,7 milijuna kuna

Datum objave: 31. 3. 2017. | Kategorija: Društvo

ugovori n

POŽEGA/ ZAGREB – U Zagrebu je održano svečano potpisivanje ugovora o sufinanciranju projekata po Programu održivog razvoja lokalne zajednice (PORLZ). „Ove smo godine osigurali dvostruko više sredstava nego prošle godine, za revitalizaciju i razvoj najslabije razvijenih područja Republike Hrvatske“ prilikom uvodnog obraćanja korisnicima, istaknula je ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.

Ovogodišnjim programom, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije nastavlja pomagati održivosti razvoja lokalne zajednice u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture na lokalnoj razini, vodeći pritom računa o zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti u jedinicama lokalne i područne samouprave koje su stekle status potpomognutg područja. Ugovore su potpisali i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević te čelnici gradova i općina s područja ove županije.

ugovori

Kroz ovaj program gradovima i općinama u Požeštini, te Požeško-slavonskoj županiji odobreno je 2,7 milijuna kuna za izgradnju infrastrukture s ciljem razvoja tih područja. Općini Jakšić odobreno 316 tisuća kuna za adaptaciju mjesnog doma u Bertelovcima, zatim općini Čaglin 400 tisuća kuna za uređenje dječjeg vrtića, općini Brestovac za adaptaciju društvenog doma u Vilić Selu, općini Velika za izgradnju društvenog doma u Radovancima dok je općini Kaptol odobreno 400 tisuća kuna namijenjenih izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda naselja Alilovci. Nadalje Požeško-slavonska županija dobit će 400 tisuća kuna za ulaganje u infrastrukturu osnovnih škola kojima je ona osnivač čime bi se trebao podići standard u onim školama u kojima su infrastrukturni radovi neophodni. Gradu Kutjevu odobreno je 500 tisuća kuna za sanaciju društvenog doma u Kuli koji već dugi niz godina čeka potpuni dovršetak izgradnje, a gradu Pleternici je odobreno 750 tisuća kuna namijenjenih za Zelenu zonu za djecu i mlade – FAZA 2. Odobreni novac je na raspolaganju ovim korisnicima, te će isplata biti izvršena nakon obavljenih situacija sa radovima na predviđenim objektima.

TEKST: S. P.      FOTO :  mrrfeu.hr/ facebook A. M.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn