POTPISANI PRVI “COVID” UGOVORI U PLETERNICI – Ovogodišnje potpore gospodarstvu čak 1,5 milijuna kuna

Datum objave: 17. 7. 2020. | Kategorija: Gospodarstvo

PLETERNICA – Poduzetnici, obrtnici i obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja su koristila mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u cilju očuvanja radnih mjesta, a do sada se nisu prijavili mogu to učiniti zaključno sa 29. srpnjem ili do iskorištenja sredstava.

U vidu pomoći Grada Pleternice svojim gospodarstvenicima danas su potpisani prvi ugovori kojima Grad Pleternica želi ublažiti smanjenje prihoda poslodavcima zbog pandemije korona virusa sa 1.000 kn po zaposleniku svim poduzetnicima, obrtima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koji su se javili na natječaj i zadovoljili uvjete, a korisnici su mjera Zavoda za zapošljavanje u cilju očuvanja radnih mjesta prouzrokovanih pandemijom Covid-19 virusa.

“Ovogodišnje potpore iznose rekordnih 1,5 milijuna kuna i mislim da smo s tim iznosom prvi u Požeško-slavonskoj županiji po izdvajanju za gospodarstvo. Želimo poslati poruku da smo Grad koji skrbi o svojim privrednicima i da smo Grad koji stoji uz vas,”rekla je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice. Dodaje kako nakon ovog natječaja ide novi-stari natječaj za pomoć poduzetnicima početnicima. “Nismo odustali ni od pomoći onima koji su tek krenuli u poduzetničke vode, tako ćemo nakon ovog natječaja raspisati i novi kako bi i njih potaknuli i ubrzali njihov razvoj,”zaključila je gradonačelnica.

Pomoći gospodarstvu u ovoj mjeri planirane su sa 500 tisuća kuna u proračunu Grada Pleternice, a do sada je iskorišteno 210 tisuća kuna.Poduzetnici, obrtnici i obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja su koristila mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u cilju očuvanja radnih mjesta, a do sada se nisu prijavili mogu to učiniti zaključno sa 29. srpnjem ili do iskorištenja sredstava.

Detaljne informacije vezane uz natječaj možete pronaći nasljedećoj poveznici.

TEKST: S. P./ Grad Pleternica    FOTO:  pleternica.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn