POTPISAN UGOVOR – Župan Tomašević s predstavnicima Kutjeva d.d. potpisao ugovor o kupoprodaji dvorca u Trenkovu

Datum objave: 24. 9. 2019. | Kategorija: Gospodarstvo

POŽEGA – Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević potpisao je danas s predsjednikom Uprave Kutjeva d.d. Zlatkom Romićem ugovor o kupoprodaji kulturnog dobra, nekretnine dvorac u Trenkovu.

Nakon što su vijećnici na 11. sjednici Županijske skupštine prihvatili odluku o kupovini Dvorca u Trenkovu po cijeni od 220.000,00 EUR-a, i to kako bi ga Županija obnovila sredstvima Europske unije te stavila u funkciju turističke ponude, danas je župan Tomašević s predstavnicima vlasnika Kutjeva d.d. potpisao i pripadajući ugovor.

Ugovor je plod višemjesečnih razgovora kako bi se dogovorio najbolji model i za Županiju i za vlasnika nekretnine, naglasio je župan Tomašević. “Prepoznata je važnost projekta koje pripremamo za budućnost i pripadajućih aktivnosti kako bi kulturnu baštinu i ovaj prostor stavili u punu funkciju razvoja gospodarstva. Ovo je veliki događaj iza kojeg, uz puni angažman naše razvojne agencije i turističke zajednice, slijedi proces pribavljanja europskih sredstava kako bi s promocijom objekta ali i pripadajuće povijesti i kulturne baštine ostvarili vrsnu turističku atrakciju,” rekao je župan.

I predsjednik Uprave Kutjeva d.d. Zlatko Romić izrazio je zadovoljstvo današnjim događajem. “Stvaraju se nove perspektive za dvorac u Trenkovu, povijesnu građevinu koja nažalost, trenutno nije u funkciji. Imajući u vidu ideje i planove Županije nadam se da će to biti realizirano u što kraćem roku. Uvjeren sam kako će taj objekt po završetku cijelog projekta biti od značajnog interesa za cijeli naš kraj koji još uvijek nije iskoristio sve svoje potencijale u segmentu turizma,” naglasio je Romić.

Uz zamjenike župana Željka Jakopovića i Vedrana Neferovića, direktoricu Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije Senku Horvat te direktoricu TZ PSŽ Maju Jakobović, potpisivanju ugovora nazočili su i član Uprave Kutjeva d.d. Dino Galić, financijski direktor Zvonimir Žilić i direktorica Sektora korporativnih poslova Ruža Kovačević.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn