POTPISAN UGOVOR O PROJEKTNOJ DOKUMENTACIJI – Nova faza u izgradnji Brze ceste na području Požeško-slavonske županije

Datum objave: 11. 3. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U Velikoj vijećnici Požeško – slavonske županije, održano je potpisivanje Ugovora između Hrvatskih cesta i Instituta IGH. Ugovor pod nazivom: „Izrada svih vrsta glavnih projekata, provedba geodetskih i geotehničkih istražnih radova, ishođenje dozvole za izgradnju BC Brestovac Požeški – čvorište Godinjak“, potpisali su predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i u ime Instituta IGH potpisnik direktor Oliver Kumrić.

Nakon prezentacije idejnog projekta izgradnje brze ceste na području Požeško-slavonske županije koja je krajem 2017. godine održana u Požegi, danas je ovaj projekt doživio novu fazu. U nazočnosti požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića i zamjenika Željka Jakopovića, saborskog zastupnika Franje Lucića i predsjednika Gradskog vijeća Grada Požege Željka Glavića, potpisan je Ugovor između Hrvatskih cesta i Instituta IGH o izradi svih vrsta glavnih projekata, provedbi geodetskih i geotehničkih istražnih radova te ishođenja dozvole za izgradnju brze ceste Brestovac – čvorište Godinjak.

“Smisao je brzom cestom koja ide kroz Požeško-slavonsku i Brodsko-posavsku županiju spojiti prvo Požegu i Staro Petrovo Selo, a nakon toga brza cesta ide dalje prema Pleternici i Našicama jer se radi o projektu koji je odavno zacrtan u strateškim dokumentima Vlade RH. U Požeško-slavonskoj županiji imamo oko 220 kilometara cesta, dosta se ulaže u njihovo održavanje, a ovdje se radi o glavnim projektima i svemu onome što je potrebno da bi se ishodila građevinska dozvola za cio brze ceste Brestovac Požeški – Staro Petrovo Selo- čvorište Godinjak. Vrijednost ugovora je 9,3 milijuna kuna bez PDV a rok za izradu je 18 mjeseci,” naglasio je Goran Puž ispred Hrvatskih cesta na prezentaciji.

“Ovo je potvrda ozbiljnosti i važnosti odluke Hrvatskih cesta i Vlade RH da se okrenu prema Slavoniji. S ovakvom cestom, povezanom s autocestom, dobit ćemo na ovo područje i značajnije investitore te omogućiti našim privrednim subjektima i gospodarstvu da se razvijaju u zajedničkom interesu. Dugo godina se radi na ovom projektu i bilo je niz spoticanja, a danas vašim dolaskom dobili smo odgovor da ovaj projekt ipak ide ka realizaciji,” naglasio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Prigodnim riječima obratio se u ime investitora, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić. Naglasio je kako se potpisom ugovora pokreće izrada dokumentacije potrebne za ovaj projekt.”Često se kao floskula koristi rečenica da su ceste preduvjet za razvoj gospodarstva i demografski opstanak pojedinog područja, no u Slavoniji je to brutalna istina. Nigdje kao u Slavoniji u ovom trenutku nije toliko važno rješavanje prometne problematike kako bi ovaj prostor, koji je sam po sebi bogat, učinili pristupačnim za ulaganja i daljnji gospodarski razvoj. Vlada RH prepoznala je važnost ovog prostora i upravo ovakvim projektima, a ovo je jedan od ključnih projekata koje Vlada RH provodi unazad dvije i pol godine. Potpisivanje ugovora pak ključni je korak u realizaciji projekta,” naglasio je Škorić.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn