POTPISAN UGOVOR O IZGRADNJI – Novi Dječji vrtić vrijedan 11,5 milijuna kuna najveći je projekt u novijoj povijesti Kutjeva

Datum objave: 28. 11. 2019. | Kategorija: Društvo

KUTJEVO – U Kutjevu je danas potpisan ugovor o izgradnji novog Dječjeg vrtića. Projekt je ukupno vrijedan 11,5 milijuna kuna i riječ je o najvećem projektu u novijoj povijesti grada, a ugovor su potpisale ravnateljica Dječjeg vrtića Kutjevo Slavica Jurišić i Maja Špeljak predstavnica izvođača radova Presoflex gradnja. “Ponosan sam i sretan što nakon 45 godina grad Kutjevo dobiva novi dječji vrtić. To sigurno ovaj grad, njegovi stanovnici, a najviše njegovi najmlađi stanovnici zaslužuju,” naglasio je gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir.

Grad Kutjevo u postojećem vrtiću koji je izgrađen 1975 godine, trenutno ima 44 djece, no prostor nije adekvatan, a tragom vizije grada i mlade gradske uprave, kao trajno rješenje nametnuo se projekt izgradnje novog vrtića i to dvostruko većeg kapaciteta na 900 četvornih metara gdje će biti smještene tri odgojne skupine i jedna jaslička.

“U gradu Kutjevu imamo pripremljene projekta ukupne vrijednosti od oko 150 milijuna kuna koji su u različitim fazama. Iščekujemo fondove i natječaje i spremni smo za pomak u kvaliteti života u ovom gradu. Za razliku od nekih ne tako davnih prijašnjih vremena, imamo sve što je potrebno, viziju, smjernice i plan. Znamo gdje želimo da bude ovaj grad i gdje će sigurno biti. Ponosan sam i sretan što nakon 45 godina grad Kutjevo dobiva novi dječji vrtić. To sigurno ovaj grad, njegovi stanovnici, a najviše njegovi najmlađi stanovnici zaslužuju – suvremen vrtić koji odgovara svih standardima vremena. Uvjeren sam kako ovaj grad ima budućnost i perspektivu, a to potvrđuje i ovaj projekt,” naglasio je gradonačelnik Josip Budimir.

Izrada projektne i ostale potrebne dokumentacije za Dječji vrtić kao jednog od gorućih problema na području Kutjeva obavljena je 2018. godine. U rujnu te godine Grad Kutjevo uspješno je kandidirao projekt Dječji vrtić na natječaj Ministarstva poljoprivrede, a u travnju 2019. godine potpisan je i ugovor s Agencijom za plaćanje o sufinanciranju. Ugovor o izgradnji potpisale su ravnateljica Dječjeg vrtića Kutjevo Slavica Jurišić i predstavnica izvođača radova Presoflex gradnja Maja Špeljak. Radovi bi nakon potpisivanja ugovora trebali početi u roku od 14 dana, a očekuje se kako će već od polovine iduće godine mališani krenuti u novi vrtić.

TEKST: S. Pok         FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn