POSLJEDNJI POZDRAV HEROJU – U 17 sati oglasit će se vatrogasne sirene, posljednji pozdrav mladom vatrogascu

Datum objave: 23. 7. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U 17 sati u cijeloj će se Hrvatskoj oglasiti vatrogasne sirene. Bit će to posljednji ispraćaj vatrogasaca od mladog, 24-godišnjeg kolege Ivana Galekovića koji je tragično stradao obavljajući svoju časnu dužnost. Sirene će se oglasiti i na vozilima JVP grada Požege. “Posao vatrogasca je težak, nikad nismo sigurni kad idemo na posao hoćemo li se vratiti kući,” rekao je kratko Dalibor Hrunka, zapovjednik JVP grada Požege.

Zapovjednik Hrunka dodaje da, srećom, u Požegi do sada nije bilo teških stradavanja vatrogasaca na intervencijama. “Prije 6 do 7 godina bilo je jedno lakše stradavanje kada je pala greda na jednog vatrogasca. Na svu sreću prošao je s lakšim ozljedama. Posebno su opasne situacije kada građani čuvaju na tavanima i drugim prostorijama streljiva. To je uvijek velika neizvjesnost i tada posljedice mogu biti kobne,”- kaže Hrunka te dodaje da prijeti i opasnost u prometnim nesrećama kod vozila koje koriste plin kao pogonsko sredstvo. “Sve treba na vrijeme predvidjeti i uočiti i na vrijeme poduzeti potrebne radnje u skladu s potrebama struke i toga se strogo pridržavati,”dodaje zapovjednik požeških vatrogasaca.

Mnogi od nas vatrogasaca se sjete samo tijekom ljeta kad svjedočimo velikim požarima. No, vatrogasci su uvijek na svojim radnim mjestima. Čak i kada nisu na dužnosti, spremni su pomoći. Izlažu se opasnostima, a ulažu emocije i snagu kako bi spasili ljude i nečije domove. A upravo o tome svjedoči i legendarna fotografija koja je osvanula na današnji dan prije četiri godine i na kojoj su vatrogasci koji su nakon tri dana i dvije noći borbe s vatrom uhvatili trenutak za odmor. Među njima su tada bili i požeški vatrogasci Hrvoje Tomić i Juraj Radić.
Vatrogasci su naši heroji.

TEKST: S. P. /D. K.      FOTO: Facebook vatrogasci heroji

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn