POSLJEDICE POTRESA: Novogradiški obrtnici, organizirani sugrađani, mali i veliki – svi pomažu

Datum objave: 11. 1. 2021. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Na inicijativu predsjednika Ceha graditeljstva i predsjednika tamošnjeg Udruženja obrtnika brojni novogradiški poduzetnici svoje su vještine i vrijeme posljednjih dana nesebično poklonili pogođenima potresom u Sisačko moslavačkoj županiji. Zanimljivu akciju pod nazivom Djeca Nove Gradiške za djecu Banovine organiziralo je i nekoliko spontano okupljenih sugrađanki, a paketići prepuni igračaka na put će sljedećih dana

Svoje vještine, potreban građevinski materijal, te prije svega, slobodno vrijeme i osjećaj solidarnosti, nastradalima u potresom pogođenoj Sisačko moslavačkoj županiji, proteklih su dana nesebično poklonili i članovi Ceha graditeljstva Udruženja obrtnika Nova Gradiška. Prvog tjedna Nove godine na terenu je bilo sedam ekipa-krovopokrivača, limara, predstavnika građevinskih tvrtki, brojnih volontera i ugostitelja, raspoređenih na nekoliko lokacija, spremnih pomoći u poslovima saniranja oštećenih dimnjaka i krovišta.

Uz konkretnu pomoć na terenu, novogradiška “ekipa majstora” stigla je, nakon niza uspješno organiziranih akcija i s velikom količinom prikupljenog građevnog materijala, crijepova, letvi ali i novčanih donacija. Zanimljivu akciju pod nazivom Djeca Nove Gradiške za djecu Banovine organiziralo je i nekoliko spontano okupljenih sugrađanki, kojima su se, željni pomoći, odazvali i mnogobrojni roditelji.

Da je akcija naišla na sjajan prijem potvrđuje i činjenica kako je već prvoga dana prikupljeno oko 160 paketa prepunih slikovnica, igračaka, školskog pribora i slatkiša. Veseli paketići s porukama podrške djeci Sisačko-moslavačke županije, zapakirani kao blagdanski pokloni na put će sljedećih dana.

TEKST: S. T.       FOTO: facebook

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn