POSJET PREDSJEDNIKA – Predsjednik Ivo Josipović u Požegi

Datum objave: 01. 10. 2014. | Kategorija: Društvo

N

POŽEGA- Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović danas je boravio u  Požegi. Tom prigodom nazočio je 13. Susretu glazbenih sekcija i pjevačkih zborova umirovljenika Požeško-slavonske županije koji se održava prilikom Međunarodnog dana starijih osoba te znanstvenom predavanju u organizaciji Instituta za migracije i narodnosti.

“Gledajući vas vidim svoje roditelje i naše generacije zahvalne su vašim generacijama za sve što ste učinili. Svima je jasno da vama dugujemo velik dio svog uspjeha. Nema ljepšeg medija od glazbe za stvaranje dobrih međuljudskih odnosa, širenje optimizma zadovoljstva i ljubavi. Mnogima od vas nije lako, mirovine su niske, ali siguran sam da će doći bolja vremena. Vaš župan obećao vam je da će kada ode u mirovinu pjevati s vama. Sasvim sigurno pjevati ću i ja – rekao je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović sudionicima 13. susreta glazbenih sekcija i pjevačkih zborova umirovljenika Požeško-slavonske županije. Zborovima i glazbenim skupinama iz devet općina i gradova prigodnim riječima obratili su se i  župan Alojz Tomašević, predsjednik Matice umirovljenika Zvonko Čorak i predsjednik Matice umirovljenika Hrvatske Josip Kovačić.

Predsjednik Josipović odgovorio je na nekoliko novinarskih pitanja vezanih uz ukidanje Rafinerije u Sisku te njegovo zalaganje za određene promjene Ustava RH. “Hrvatska je u određenom partnerstvu s tvrtkom Mol i trebamo uspostaviti odnose u skladu sa zakonima RH. U tom kontekstu treba gledati i važne poslovne odluke kakva je ukidanje rafinerije u Sisku. Ja sam protiv te odluke. Moramo stati na loptu i ne donositi ishitrene odluke. Što se tiče ustava koji sad imamo postao je okvirno preuzak jer događaju se velike promjene u našem društvu i očekivanja građana su drugačija. Smatram da treba regionalizirati Hrvatsku na pet do osam regija, lokalnim samoupravama treba dati više ovlasti i više sredstava. Mislim da bi reorganizacija Ustava donijela veću efikasnost državnog aparata što će doprinijeti razvitku gospodarstva,” naglasio  je predsjednik Josipović.

Tijekom boravka predsjednik je  nazočio predavanju Aleksandra Vukića, znanstvenog suradnika na institutu za migracije i narodnosti u Zagrebu na temu “Slavonija kao povijesna regija Europske unije” u Županijskoj gospodarskoj komori, a u društvu ministra pravosuđa RH Orsata Miljenića obišao  je obnovljeni Odjel za ženske  zatvorenice u Kaznionici u Požegi.

TEKST: Tomislav Milanović      FOTO: T. Milanović

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn