POPUŠTANJE MJERA – Od 1. ožujka otvaraju se terase ugostiteljskih objekata i treninzi u zatvorenom

Datum objave: 25. 2. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Premijer Andrej Plenković najavio je na današnjoj sjednici Vlade RH da će se od 1.ožujka otvoriti terase ugostiteljskih objekata, a omogućit će se i održavanje treninga u zatvorenim prostorima, uz odgovarajuće epidemiološke okvire.

Istaknuvši da je po svim pokazateljima situacija bolja, premijer je naglasio da ona još uvijek zahtijeva veliki oprez. Što se tiče epidemije koronavirusa, najavio je popuštanje određenih mjera od 1. ožujka, ali i nastavak mjera za očuvanje radnih mjesta.”Po svim pokazateljima situacija je bolja, ali i dalje zahtijeva veliki oprez”, poručio je.
“Da bismo i dalje bili odgovorni u načinu na koji nastojimo zaštititi građane od koronavirusa, nakon niza konzultacija sa svim resorima intencija je da se od 1. ožujka omogući rad ugostiteljskih objekata na terasama i otvorenim prostorima, uz propisane epidemiološke okvire,” najavio je predsjednik Vlade i dodao da će o tome detaljnije sutra govoriti članovi Stožera civilne zaštite.

Kada je riječ o sportu, omogućit će se održavanje treninga u zatvorenim prostorima, uz određene specifičnosti s obzirom na kontakt sportove i kolektivne sportove. Premijer je još jednom apelirao na oprez i praćenje situacije. “Imamo nekoliko manjih žarišta u par županija u ovom trenutku, ne bismo smjeli biti pretjerano opušteni”, upozorio je, ali i dodao da su ove mjere primjerene situaciji u kojoj se nalazimo. Također je dodao da se, ukoliko se situacija pogorša, uvijek mogu donijeti restriktivnije mjere.

TEKST: S. P.         FOTO: S. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn