PONUDA POU M.A. RELKOVIĆ KOJA SE NE PROPUŠTA – Kino za vikend, kazalište za početak novog radnog tjedna

Datum objave: 22. 10. 2021. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Od regionalnog filmskog hita koji prati život jedne od najvećih pjevačkih zvijezda bivše države, do najnovije kazališne poslastice iz radionice Teatra EXIT, i naredni dani nude niz razloga zašto navratiti u dvoranu Doma kulture Nova Gradiška.

Radeći neumorno na podizanju kulturne i zabavne ponude grada, Pučko otvoreno učilište M.A.Relković Nova Gradiška i narednih vas dana čeka s brojnim sadržajima zbog kojih bi valjalo navratiti u dvoranu Doma kulture. Solo ili u društvu, jer uz dobar film i pravu kazališnu predstavu, svaki je dan ljepši.

Vikend izlazak stoga počnite od kina i u subotu, 23.listopada, bacite oko na regionalni filmski hit Toma, jedinstvenu priču Dragana Bjelogrlića o životu Tome Zdravkovića, čovjeka kojeg generacije pamte po pjesmam, ali i načinu na koji ih je pjevao, kao velikog boema – po ponašanju i duši, ali i velikog umjetnika. Film koji obara sve rekorde gledanosti na novogradiškom vas kino platnu čeka u subotu od 19.30., ali i u nedjelju, 24., te u utorak, 26.listopada. Novi radni tjedan otvara romantična drama Okus gladi, priča o hrani, užitku, gastronomiji i magiji, nastala prema scenariju nagrađivanog danskog redatelja Christoffera Boea, film koji je na rasporedu u utorak, 26.listopada i dan kasnije, u srijedu 27. I dok na dobar film možete svaki put kad uhvatite malo vremena, rijetke kazališne poslastice nikako ne bi trebalo propustiti. Poput najnovije koja na kazališne daske Doma kulture stiže ravno iz čarobne radionice Teatra EXIT.

Ovaj put riječ je o predstavi Nevjerojatan događaj, priči na rubu zbilje i fikcije, istine i mašte, koja problematizira našu istraumatiziranu stvarnost, sve težu i za mnoge nepodnošljivu svakodnevicu, borbu da se opstane i izvuče iz neplaćenih računa, kredita i minusa, narušenih odnosa, samoće i svih nemogućih, ali i bolno stvarnih problema i bezizlaznih situacija tranzicijskog neoliberalno kapitalističkog vremena u kojem živimo. Još je jedna to u nizu Exitovih uspješnica temeljenih na virtuoznoj kazališnoj i glumačkoj igri punoj kalamburičnih zapleta u stilu suvremene komedije dell’ arte, predstavi koju na scenu donosi četvero mladih glumaca – Filip Detelić, Anja Matković, Tara Rosandić i Erna Rudnički. Nevjerojatan događaj čeka vas u ponedjeljak, 25.listopada od 19.30, stoga, navratite i uživajte u kazališnoj čaroliji.

TEKST: S. T            FOTO: POU MAR

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn