POMOĆ SISAČKO-MOSLAVAČKOJ ŽUPANIJI – Novogradiški konvoj dobrote

Datum objave: 01. 1. 2021. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Višestruko dokazani humanitarci, s još uvijek, relativno živim sjećanjem na iskustvo rata, ali i ono stečeno na terenu, prilikom katastrofalnih poplava u Gunji, Novogradiščani su, na pravi način, prepoznali potrebe stradalih u potresu i u Sisačko-moslavačku županiju poslali konvoj hrane i odjeće

Valu dobrote koji posljednjih dana, izazvan katastrofalnim posljedicama velikog potresa na području Sisačko-moslavačke županije, teče cijelom Hrvatskom, i ovaj su se puta, kao već dokazani humanitarci, spontano pridružili i Novogradiščani. S još uvijek živim sjećanjem na iskustvo rata, ali i ono stečeno na terenu, prilikom poplava u Gunji, pomoć stanovnicima Siska, Petrinje, Gline i okolnih sela uputili su mnogobrojni pojedinci, udruge, gradske institucije i poduzetnici koji su u prethodna tri dana, na više lokacija, u organizaciji Grada Nova Gradiška, Gradskog društva Crvenog križa i Stožera civilne zaštite, donosili sve ono što će nastradalima olakšati svakodnevicu.

Prvih šest kombija humanitarne pomoći-hrane i higijenskih potrepština- na nastradalo su područje, 30.prosinca, u vlastitim vozilima odvezli djelatnici Crvenog križa, Javne vatrogasna postrojba Nova Gradiška, vatrogasci DVD-a Ljupina i predstavnici Grada Nova Gradiška.

Kako saznajemo od Franje Pavlovića, ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa, prikupljeno je jako puno odjeće i obuće, pokrivača, vode, zaštine opreme i dezificijensa, te, zahvaljujući svim novogradiškim pekarama, i kruha. Nakon pošiljke isporučene Crvenom križu Sisak, novi je konvoj upućen i dan kasnije, na Staru godinu, u Crveni križ Glina.

Za rad na prikupljanju pomoći prijavilo se oko 40 volontera, u akciji su sudjelovale i sve okolne općine, a važno je spomenuti i kako je za 2.siječnja, u subotu, dogovoreno i slanje 6 volontera Crvenog križa s novogradiškog područja na područje pogođeno potresom. Vlastiti doprinos dali su i članovi Moto kluba Slavonija štandom postavljenim ispred jedne novogradiške prodavaonice i količinom prikupljenih namirnica dovoljnim za još jedan kombi kojim se planiraju zaputiti u zabačenija sela Sisačko-moslavačke županije. Slijedeći dobar primjer velike većine gradova i Nova Gradiška će, prema donesenoj Odluci, sredstva namijenjena novogodišnjem vatrometu, uplatiti na račun Grada Petrinje.

TEKST: S. Tarbuk     FOTO: Cajtung

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn