POLOŽENI VIJENCI I ZAPALJENE SVIJEĆE – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u Požegi

Datum objave: 05. 8. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Prigodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja na spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade u Požegi danas su položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se u Hrvatskoj 5. kolovoza svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu, kada je 1995. godine Hrvatska vojska oslobodila okupirani Knin u vojno redarstvenoj operaciji Oluja.

Vijence su položili i zapalili svijeće članovi Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja i drugih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici vojske i policije. U ime Grada Požege vijenac su položili gradonačelnik dr. sc Željko Glavić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege Matej Begić. Vijenac je u ime Požeško-slavonske županije položila županica Antonija Jozić s predsjednikom Županijske skupštine Vinkom Kasanom i županijskim vijećnicima. Vijenac su položili i predstavnici drugih općina i gradova s područja županije, te predstavnici Hrvatske demokratske zajednice i požeško-slavonskog SDP-a. Misu zahvalnicu za Domovinu, poginule i nestale hrvatske branitelje u požeškoj Katedrali predvodio je požeški biskup msgr. Antun Škvorčević.

TEKST: Sanja Pok           FOTO: Sanja Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn