POLOŽEN KAMEN TEMELJAC – Obilježen početak izgradnje spomen obilježja “Slavonski križni put”

Datum objave: 30. 4. 2017. | Kategorija: Društvo

rus

RUŠEVO – Na prigodnoj svečanosti u Ruševu jučer je blagoslovljen kamen temeljac za izgradnju spomen obilježja “Slavonskog križnog puta” u čast  civilima i vojnicima iz  župe Ruševo, Đakova i  đakovačkih sela koji su pobijeni 1945 godine.

Uz načelika općine Čaglin Dalibora Bardača, među brojnim sudionicima svečanosti billi su i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, njegov zamjenik Željko Jakopović, izaslanica ministra branitelja Tanja Antunović, gradonačelnik Đakova Zoran Vinković te predstavnici više udruga i društava, Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata grada Pleternice, Društva političkih zatvorenika, Hrvatskog obrednog zdruga „Jazovka“ i dr.

rus 2

“U svom kratkom mandatu po treću put sam na ovoj komemoraciji i drago mi je što nas je svake godine sve više i što je ovogodišnja komemoracija podignuta na jednu višu razinu jer to ove žrtve sigurno zaslužuju. Svaka od ovih žrtava zaslužuje da joj se danas poklonimo i odamo počast svojim dolaskom, zaslužuju da položimo vijenac i zapalimo svijeću. To je najmanje što možemo učiniti za one koji su ovdje završili svoje postojanje. Sigurno da je moja generacija premlada da bi mogla govoriti o tom vremenu ali nismo premladi da bi mogli slušati, čitati i proučavati te prenositi na naše nasljednike stinu toga vremena,” rekao je načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač izražavajući zadovoljstvo što su općina Čaglin, grad Đakovo i Požeško-slavonska županija potpisali ugovor o zajedničkom financiranju izgradnje spomen obilježja.

TEKST: S.P./D.K.      FOTO:  M.K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn