POLJOPRIVREDNO-PREHRAMBENA ŠKOLA: Kroz projektnu nastavu učenici proizveli “Ratarnički džin”
POŽEGA – Učenici Poljoprivredno-prehrambene škole Požega zanimanja prehrambeni tehničar često osmišljavaju i proizvode različite prehrambene proizvode. Novi proizvod je džin, nazvan Ratarnički po starom nazivu ove škole.
Tijekom ove školske godine 3. d razred s profesoricom Tonkom Šarić pomoću mini destilatora kroz temu destilacija iz Tehnoloških operacija i procesa te kurikulum Poduzetništvo i izvannastavnu sekciju Poduzetnik osmislio je svoju za sada tajnu recepturu i na kraju nastavne godine proizveo vlastiti džin.
Osim što su ga proizveli, izradili su poslovni i marketinški plan, a koristili su različite digitalne i internetske alate. Svom proizvodu dali su naziv Ratarnički džin prema prvotnom nazivu Škole. Osmislili su i izradili etiketu koristeći crno-bijelu povijesnu fotografiju snimljenu u školi, koja prikazuje plesnu ili gimnastičku skupinu tadašnjih učenica.
Iako su marljivo radili na kreiranju ovog proizvoda, na kraju ga ipak nisu mogli probati jer je konzumacija alkohola u školi zabranjena, stoga su sud o svom proizvodu i rezultatima vlastita rada, istraživanja i eksperimentiranja prepustili stručnom timu.
TEKST: S. P. FOTO: PPŠ