POLICIJSKA UPRAVA POŽEŠKO-SLAVONSKA: Obilježen Dan policije policije

Datum objave: 28. 9. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Prigodnim programom, u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama, Policijska uprava požeško-slavonska danas je obilježila Dan policije.

Ispred Spomen obilježja smrtno stradalih hrvatskih branitelja na Trgu 123. brigade načelnik Policijske uprave Željko Grgić sa suradnicima položio je vijenac i zapalio svijeće u znak sjećanja na sve poginule pripadnike MUP-a nakon čega je u crkvi svetog Lovre u Požegi održana i sveta misa koju je predvodio policijski kapelan vlč. Željko Volarić.

Potom su zapaljene svijeće i kod zgrade policije na Spomen obilježju poginulim pripadnicima specijalne policije “Trenk”. U prostorijama PU požeško-slavonske načelnik PU Željko Grgić pozdravio prisutne i naglasio da mu je iskreno žao zbog ovogodišnjeg znatno skromnijeg načina obilježavanja jer je požeško-slavonska policija postigla dobre rezultate u svakom segmentu policijskog posla, što je opet rezultat rada i zalaganja svih zaposlenika PU.

Načelnik Grgić prisjetio se poginulih i umrlih radnih kolega čiji je doprinos nemjerljiv, kao i umirovljenika koji su dali veliki doprinos ovom sustavu ali i ugledu Policijske uprave. Istaknuo je i zavidne rezultate na poslovima kriminalističke policije, poslova policije, prometa, javnog reda i mira i javnih okupljanja i svega drugoga te naglasio da su policijski službenici  pokazali zavidnu učinkovitost i dobre rezultate. Podsjetio je da su se policijski službenici PU požeško-slavonske iskazali i dali veliki doprinos općoj sigurnosti na razini RH – akcija TURS, migrantska kriza (gdje je osim interventne jedinice policije angažirana i temeljna i kriminalistička policija) i  epidemije koronavirusa gdje su dali doprinos u zaštiti zdravlja građana. Uz to, puno  truda uloženo je na obnovi zgrade Policijske uprave i zgrada Policijskih postaja, dok je u planu i energetska obnova PP Pleternica.

Za profesionalno, odgovorno i stručno postupanje u izvršenju zadaća iz djelokruga Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske pohvalio je 17 djelatnika, zbog njihovog pristupa radu, ozbiljnosti kojom su pristupali svojim obvezama, njihovoj učinkovitosti ali i njihovim ljudskim osobinama.

Pohvaljeni su sljedeći djelatnici:

Ured načelnika: Slavica Rehak,
Služba policije: Đurđica Brezar,
Služba kriminalističke policije: Vlado Alerić, Mirko Veselin i Danijel Berger,
Policijska postaja Požega: Dražen Lednicki, Dalibor Krip i Tihomir Maurus,
Policijska postaja Pleternica: Dragana Peula Marinović,
Policijska postaja Pakrac: Antun Kljakić i Silvija Magdić,
Operativno komunikacijski centar policije: Davor Hamžik,
Interventna jedinica policije: Ivan Iličić i David Jelušić,
Odjel za tehniku: Elvira Matošević i Zoran Komljenović,
Odjel materijalno-financijskih poslova: Marica Mišković

TEKST: S. P./ N.J.         FOTO: PU PS

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn