POLICAJAC U SLUŽBI POEZIJE – U Zagrebu održana promocija zbirke pjesama načelnika PP Okučani Zrinka Kapetanića

Datum objave: 21. 1. 2019. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – U jednoj od najstarijih kulturnih ustanova u Hrvatskoj, Matici hrvatskoj u Zagrebu, proteklog petka održana je promocija knjige književnika i načelnika Policijske postaje Okučani, Zrinka Kapetanića, ‘U šutnji pjevam’. Promocija u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Novoj Gradiški, okupila je sedamdesetak zainteresiranih čitatelja, ljubitelja pisane riječi i Zrinkovih prijatelja.

Uz samog autora, Zrinka Kapetanića, knjigu je predstavila predsjednica Ogranka Nova Gradiška, profesorica Vjekoslava Bagarić. Zrinko je na promociji knjige ugostio poznata lica pisane riječi poput romanopisca Mire Gavrana, pjesnika Enesa Kiševića i glumca Zvonka Novosela, koji je kao jedan od moderatora pročitao na desetke Zrinkovih stihova iz pjesničke zbirke ‘U šutnji pjevam’ uz glazbenu pratnju na gitari glazbenika Tomislava Užarevića.

Promociji je nazočio i gost iz redova Ministarstva unutarnjih poslova, načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Antun Valić, koji je još jednom dokazao da nesebično daje podršku policijskim službenicima u njihovim aktivnostima i hobijima kojima se bave izvan službe. Pjesnička zbirka ‘U šutnji pjevam’ u sebi krije četrdesetak pjesama koje odišu dubokim Zrinkovim intimnim promišljanjima.

TEKST: S. P. FOTO: Mirko Janković

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn