POKRENI SOLIDARNOST – Pleternički i velički osnovci za solidarnije društvo

Datum objave: 24. 3. 2022. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA/VELIKA – Učenici osnovnih škola u Pleternici i Velikoj sudjeluju u međunarodnom projektu “p.s. Pokreni solidarnost”. Pridružili su se svojim europskim kolegama u pisanju razglednica te će u  poštanskim sandučićima na pleterničkom i veličkom području više od 90 sugrađana pronaći razglednice s porukama solidarnosti.

I ove školske godine međunarodni Erasmus+ projekt „p.s. Pokreni solidarnost“ paralelno se provodi u školama u Hrvatskoj, Francuskoj, Sloveniji, Italiji, Španjolskoj i Poljskoj. Koordinator projekta u Hrvatskoj je Centar za mirovne studije, a u Požeško-slavonskoj županiji sudjeluju učenici OŠ Fra Kaje Adžića iz Pleternice te OŠ Mladost iz Velike.

“Naši učenici šalju razglednice nasumično odabranim osobama iz telefonskog imenika svoje lokalne zajednice. Razglednice koje se šalju u ovom projektu fotografijom nose snažnu poruku i potiču nas na razmišljanje koliko jesmo i koliko možemo biti solidarni,” pojasnila je pedagoginja iz pleterničke škole Mirela Peroutka.

Učenici su se pridružili svojim europskim kolegama u pisanju razglednica te će u  poštanskim sandučićima na pleterničkom i veličkom području više od 90 sugrađana pronaći razglednice s porukama solidarnosti koje su im uputili iz ove dvije osnovne škole. U sklopu projekta ‘p. s. Pokreni solidarnost’ učenici promišljaju o vlastitim predrasudama i  pogledima na ravnopravnost spolova, mentalno zdravlje i socijalne nejednakosti. Odgovorite im. Željno iščekuju vaša promišljanja, ohrabrenja i dojmove o solidarnijem društvu. Odgovorite im!

TEKST: S. P.            FOTO: OŠ. Fra Kaje Adžića

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn