POJAČANI NADZOR PROMETA – Najveća kazna 20-godišnjoj vozačici s 2,05 promila

Datum objave: 07. 8. 2023. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Vozačici je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.580,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

I protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 43 prekršaja, od čega izdvajamo sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, osam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 16 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 4. kolovoza 2023. oko 18.15 sati u Lipiku u Ulici Ante Starčevića, gdje je 20-godišnja vozačica koja je pod utjecajem alkohola od 2,05 promila upravljala osobnim automobilom i skrivila prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozačici je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.580,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

TEKST: S. P.                FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn