POJAČANE MJERE U PROMETU – Na neregistriranom traktoru, bez vozačke ali s promilima “zaradio” 3.393 eura kazne

Datum objave: 02. 5. 2023. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

I protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 47 prekršaja, od čega izdvajamo po pet prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje i prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, osam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 24 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 28. travnja 2023. oko 19.45 sati u mjestu Ratkovica gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili 68-godišnjeg vozača koji je prije stjecanje prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,77 upravljao neregistriranim traktorom. Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 3.393,61 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „F“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

TEKST: S. P.                FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn