POEZIJA ŠPANCIRA – Požežanka Lana Derkač sa slovenskim piscem Ferijem Lainščekom na Špancirfestu

Datum objave: 27. 8. 2022. | Kategorija: Kultura

VARAŽDIN – Sinoć je u sklopu Špancirfesta u atriju Franjevačkog samostana održana već tradicionalna pjesničko-glazbena večer Impuls – poezija špancira u organizaciji Udruge za promicanje kulture Ritam misli. Glavni gosti bili su Požežanka Lana Derkač i slovenski pjesnik Feri Lainšček.

Varaždinski Špancirfest i ove je godine, kao i niz prethodnih, obojen poezijom. Sinoć je u sklopu festivala u atriju Franjevačkog samostana održana već tradicionalna pjesničko-glazbena večer Impuls – poezija špancira u organizaciji Udruge za promicanje kulture Ritam misli. Glavni gosti bili su Požežanka Lana Derkač i slovenski pjesnik Feri Lainšček koji su nadahnuto čitali poeziju iz svojih bogatih opusa. Lana Derkač, pjesnikinja, prozaistica, dramatičarka i esejistica, višestruko je nagrađivana autorica u Hrvatskoj i inozemstvu.

Feri Lainšček je pjesnik, prozaist i scenarist, a dobitnik je najprestižnijih slovenskih nagrada. Uz glavne goste, u poetskom dijelu programa nastupili su i Anka Dorić iz Zagreba, Branka Kamenšek iz Kamnika (Slovenija), Lana Kunić i Ernest Fišer iz Varaždina. U glazbenom dijelu programa nastupile su mlada harfistica Tara Franjić i iznimna vokalistica Petra Antolić. Pjsničko-glazbnu večer pred mnogim posjetiteljima vodili su Edita Kutnjak Zlatar, Ljubica Ribić i Milan Novak.

IZVOR: D.Š.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn