PODUZETNIČKI CENTAR PLETERNICA – Unatoč teškoj situaciji, pozitivna poslovna klima nije zaustavljena

Datum objave: 28. 1. 2021. | Kategorija: Gospodarstvo

PLETERNICA – Unatoč teškoj situaciji u gospodarstvu prouzrokovanu pandemijom Covid-19, odnosno brojnim mjerama u cilju sprječavanja proširenja zaraze koje su se direktno reflektirale na gospodarstvo, pozitivna poslovna klima u Pleternici nije zaustavljena. Vidi se to po izvješću godišnjeg rada Poduzetničkog centra koji je ostvario rast u svom primarnom cilju, savjetovanju i pomoći poduzetnicima.

“Centar je jedna od 3 potporne poduzetničke institucije Grada koja za glavnu svrhu ima biti na raspolaganju poduzetnicima, ali i svima onima koji žele informacije o poduzetništvu. Bilo da se radi o bespovratnim sredstvima, novim zapošljavanjima ili otvaranju novih tvrtki. Drago mi je čuti uvijek osvrte poduzetnika koji ističu zadovoljstvo što na jednom mjestu ili sa jednim telefonskim pozivom mogu dobiti ažuriranu i kvalitetnu informaciju koja je predmet njihovih interesa,” kaže gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

U izvješću stoji kako je izvršeno 566 sati savjetovanja, prijavljeno 11 EU projekata, 23 projekta u programu ruralnog razvoja, 40 njih prema nacionalnim Ministarstvima te čak njih 109 za udruge i Ustanove. “Ovi podaci samo potvrđuju da nema niti jednog natječaja za koji mi nismo spremni, bilo da se radi o poljoprivrednicima, obrtnicima, poduzetnicima ili udrugama. Izdvojit ću samo kako je od 32 programa ruralnog razvoja koji se financiranju u 100-postotnom iznosu u protekloj godini već odobreno njih 19 vrijednosti preko 21 milijun kuna, a vjerujem kako ćemo i za ostale uskoro dobiti odobrenje,”navodi dalje Jozić. Usporedimo li 2013. i 2020. godinu vidimo i rast broja savjetovanja sa 110 na 566 što je izuzetno veliko povećanje, dodaje.

“Taj broj raste iz godine u godinu i zapravo nam je to najvažniji pokazatelj da se poduzetnici mogu osloniti na Poduzetnički centar kao partner u svom poslovanju. Naš glavni cilj je prikupljanje svih potrebnih informacija kako bi poduzetnici ne bi morali trošiti svoje vrijeme na istraživanje raznih zakonskih akata, propisa i natječaja, odnosno kako bi mogli svoju energiju usmjeriti na svoje poslovanje, stvaranje novih vrijednosti, nova zapošljavanja i sl. Iako nikada u životu ne možemo reći da smo uspjeli jer uvijek postoji prostor za napredak, sa sigurnošću mogu reći da smo na putu uspjeha i nemamo namjeru skrenuti s tog puta. Bit ćemo i dalje na raspolaganju svima onima koji žele raditi i stvarati našu Pleternicu,” zaključuje Jozić.

TEKST: S. P. /pleternica.hr/          FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn