POČETNA KONFERENCIJA – Predstavljen projekt “Export – expert”

Datum objave: 11. 7. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Grad Požega, u okviru poziva „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“, provodi projekt pod nazivom EXPORT – EXPERT  kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“, a ukupna vrijednost projekta je 1.379.665,23 kuna. Početna konferencija projekta održana je danas u prostorijama Lokalne razvojne agencije Požega u Poduzetničkom inkubatoru.

Cilj projekta je stjecanjem dodatnih znanja i vještina doprinijeti povećanju otežano zapošljivih skupina u gradu Požegi i Požeško-slavonskoj županiji. “Trajanje projekta je 18 mjeseci, a ciljanu skupinu čini 30 osoba podijeljenih u dvije podskupine – prvu podskupinu čine dugotrajno nezaposlene osobe do 29 godina, a drugu dugotrajno nezaposlene osobe starije od 30 godina,” naglasio je voditelj projekta Francisko Didović koji je nazočne upoznao s osnovnim detaljima i aktivnostima projekta.

“Nadam se da će sudionici uspješno završiti ovaj projekt te naći svoje zanimanje i mjesto na tržištu rada. Drago mi je da se nalazimo uPoduzetničkom inkubatoru u Požegi koji i tako dobiva svoj smisao – kroz educiranje i osposobljavanje, uz prostor za mlade ljude, one koji tek kreću u posao. Možda netko i od ovih teže zapošljivih osoba u budućnosti otvori tvrtku, te krene u inkubatoru u poslovnu budućnost, a potom i u Poduzetničkoj zoni koja je u neposrednoj blizini dobije od svog Grada Požege po povoljnim uvjetima novi prostor na kojem će dalje graditi ozbiljnu poduzetničku priču,”rekao je gradonačelnik Darko Puljašić pozdravljajući nazočne.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn