POČETAK RADOVA – Izgradnja novog Dječjeg vrtića “Čarobni svijet” u Rešetarima

Datum objave: 07. 9. 2019. | Kategorija: Društvo

REŠETARI – Nakon što je, prošli tjedan, u inat negativnim slavonskim trendovima, u Adžamovcima otvoren područni odjel, u Rešetarima je, ovih dana, svečano označen početak radova na izgradnji novog multifunkcionalnog Dječjeg vrtića “Čarobni svijet”. Riječ je o projektu koji u 100 postotnom iznosu financira Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, vrijednom 7 milijuna i 440 tisuća kuna, čiji je cilj podizanje kvalitete života lokalnog stanovništva kroz unapređenje obrazovne instrastrukture, u svrhu kontinuiranog održivog i ravnomjernog razvoja ruralnog područja općine Rešetari.

Odgovarajući na izazove vremena, prkoseći negativnim trendovima ali i kontinuirano ulažući u poboljšanje kvalitete življenja, čelništvo Općine Rešetari, svečano je obilježilo početak radova na izgradnji suvremenog multifunkcionalnog Dječjeg vrtića “Čarobni svijet”. Zadovoljstvo je tim veće, jer samo tjedan dana ranije u Adžamovcima je otvoren područni odjel istog vrtića. Riječ je o projektu Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju koji se financira u 100 postotnom iznosu, ukupne vrijednosti 7 milijuna i 440 tisuća kuna osiguranih iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Ciljna skupina projekta su djeca predškolske dobi na području općine Rešetari, njih 107 starosti od 1 do 7 godina starosti i zaposlenici, a krajnji korisnici stanovnici naselja Rešetari-2450 kao i cjelokupno stanovništvo Općine-4753. Izvođač radova je tvrtka “Watmont d.o.o” iz Vinkovaca, poslove nadzora obavljat će SB Invest d.o.o, Slavonski Brod, dok će tehničku pomoć u vođenju projekta pružati Konzultantska tvrtka “Sintagma” iz Nove Gradiške.

Uz čelnike Općine, svečanom su događaju nazočili ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić, župan Brodsko posavske županije, Danijel Marušić, zamjenica gradonačelnika Nova Gradiška, Ivana Trupina, načelnik Općine Staro Petrovo Selo Nikola Denis, te predstavnici izvođača radova i ustanova, a povodom polaganja kamena temeljca na objektu čija izgradnja predstavlja budućnost mjesta, potpisana je i Povelja. Učinili su to, u ime APPRRR, predsjednica Copić, prvi čovjek Županije, načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga, te ravnateljica Dječjeg vrtića “Čarobni svijet” Jasminka Kolić.

“Ovo je prvi put da se ovako nešto događa u općini Rešetari. Ne sumnjam da ćemo u roku godinu do godinu i pol dana useliti u novi prostor vrtića. Trenutni radovi su dosta složeni, radi se na betonaži i armaturi građevine, a tek kada smo došli na teren, bio sam iznenađen veličinom objekta”, rekao je tom prilikom, s pravom zadovoljan, prvi čovjek Općine. Čestitke Rešetarcima uputila je i predsjednica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Matilda Copić, podsjetivši kako se u Općini trenutno provode tri projekta ukupne vrijednosti veće od 20 milijuna kuna, od kojih je čak 16 sufinancirano sredstvima Programa ruralnog razvoja. “Kada usporedimo Općinu Rešetari s drugim jedinicama lokalne samouprave, moram reći da je ona pri vrhu i po iznosu i broju projekata. Kada je, pak riječ o Brodsko posavskoj županiji, trenutno se provodi 64 projekta ukupne vrijednosti 146 milijuna kuna, od čega su 144 milijuna-investicije.”, rekla je ravnateljica Copić.

Zadovoljstvo projektom koji doprinosi jačanju konkurentnosti i usklađenosti sustava odgoja i obrazovanja s potrebama društva, tržištem rada i cjeloživotnim učenje, iskazao je i čelni čovjek županije, župan Danijel Marušić. “Danas smo ponovno na otvorenju jednog velikog projekta u Općini Rešetari, samo još jednog u nizu u ovoj općini.Želim zahvaliti ravnateljici Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju na svesrdnoj pomoći , načelniku, predsjednici Općinskog vijeća i ravnateljici Dječjeg vrtića na doprinosu i želji da krenemo s ovim hvale vrijednim projektom. Nadam se da će djeca ovoga kraja uskoro doživjeti svoje čarobno djetinjstvo u novom objektu Dječjeg vrtića „Čarobni svijet” u Rešetarima”, istaknuo je župan Marušić.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: F. S.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn