POČELI RADOVI: Gradski bazeni u novom sjaju – do srpnja ove godine

Datum objave: 12. 4. 2016. | Kategorija: Društvo

nn

POŽEGA –  Danas su počeli radovi na  rekonstrukciji i izgradnji kompleksa Gradskih bazena u Požegi. Riječ je o višemilijunskom kapitalnom projektu Grada Požege  a ako sve bude kako je planirano, bazeni i okoliš u novom sjaju bit će već do 10. srpnja ove godine.

Veliko gradilište danas je posjetio požeški gradonačelnik Vedran Neferović. Gradski bazen izgrađen je 1953. godine, danas nakon više do šest desetljeća, doista ne može zadovoljiti suvremene potrebe i Grad je morao iznaći najpovoljnije rješenje.”Nažalost, ovakve investicije nisu prihvatljive za sufinanciranje Europske unije i mi smo morali poduzeti  određene mjere, napraviti konkretne  i kvalitetne zahvate te osigurati da Grad Požega ima jedno javno kupalište primjereno vremenu u kojem živimo. Cilj je okončati radove do 10. srpnja ove godine, s izvođačima je potpisan ugovor i nadamo se da će to biti i prije. Ovu sezonu, Požežankama, Požežanima i posebno djeci obećavam kao gradonačelnik da će imati na uređenim  bazenima,” rekao je gradonačelnik.

n

“Mali bazen koji je bio nepravilnog oblika, bit će 25×12 metara, veliki bazen će biti primjeren dijelom za neplivače te s dubinom za igranje vaterpola, a uz uređeni okoliš sve bi u konačnici trebalo biti respektabilan prostor za ljeto i rekreativne aktivnosti na zadovoljstvo svih naših građana ali i gostiju,” dodaje gradonačelnik.  I u tehnološkom segmentu bazen će pratiti suvremene trendove s ugrađenim filterima i cirkulacijom vode, tako da praksa pražnjenja i čišćenja bazena odlazi u povijest zajedno sa starim izgledom. I okoliš će doživjeti izmjene pa će sportski tereni biti smješteni u jednom dijelu prema vojarni, ulaza će biti od nasipa Veličanke s 54 parkirna mjesta, pristupnom cestom, postrojenjem za filtraciju, ugostiteljskim objektom te pripadajućim svlačionicama i sanitarnim čvorom.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn