POČELE PRIPREME – Obilježavanje obljetnice VRO „Bljesak“ u Okučanima

Datum objave: 28. 4. 2017. | Kategorija: Društvo

n

OKUČANI – Čuvajući živim sjećanje na dane pobjede i ponosa, Općina Okučani, tamo gdje je sve i počelo, sadržajno bogatim programom u ponedjeljak, 1.svibnja,  obilježit će 22. godišnjicu VRO „Bljesak“.

Sve će, kao i ranijih godina, početi jutarnjom budnicom ulicama Okučana u izvedbi Orkestra oružanih snaga Republike Hrvatske. Uslijedit će potom od 9 sati prikaz ceremonijalnih radnji Počasno zaštitne bojne, a onda od 9.30. i svečano otvorenje sportskih igara hrvatskih branitelja. Nakon komemoracije kod središnjeg spomen obilježja i svete mise, u mjesto će, taman na vrijeme za zajednički, vojnički ručak , stići i maratonci, sudionici tradicionalnog memorijalnog u maratona „Bljesak“ u dužini od 15 kilometara ( prošle je godine maraton trčalo 20-ak maratonaca iz Osijeka, Slatine, Našica, Kutine, Požege, Slavonskog Broda i Nove Gradiške).

Tracionalna svečanost obilježavanja 22. godišnjice „Bljeska“ mještanima Okučana i svim njihovim gostima ove će godine u poslijepodnevnim satima ponuditi i specijalnu sportsku poslasticu. Jer, ne slavi se svake godine velikih, značajnih 70.godina nogometnog kluba! Tim povodom, domaćin će, Nogometni klub „Psunj-Sokol“ na svom terenu dočekati veteransku ekipu zagrebačkog „Dinama“. Utakmica starta u 17 sati, a nakon nogometne fešte, uslijedit će ona i izvan sportskog terena, u mjesnom Domu kulture.

Središnja svečanost obilježavanja 22.godišnjice „Bljeska“, jer upravo je u Okučanima oslobođena Zapadna Slavonija, poseban je dan za sve mještane, dan ponosa, ali i sjete, dostojanstva i pijeteta, dan u čijoj organizaciji, na ovaj ili onaj način, sudjeluju svi mještani.( a, dolaskom vojske , pripreme su već počele, jer valja sve biti spremno za goste. )

TEKST: Simonida Tarbuk    FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn