ANDREJ PLENKOVIĆ: Ovakva potpora ogromna je obveza i svakog dana iduće četiri godine o njoj ćemo voditi računa

Datum objave: 05. 7. 2020. | Kategorija: Društvo

ZAGREB – Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković obratio se javnosti iz stožera stranke nakon uvjerljive izborne pobjede. “Ovakva potpora većine hrvatskih birača za nas je ogromna obveza i svakoga dana, iduće četiri godine, o njoj ćemo voditi računa. Vodit ćemo računa jer Hrvatska treba rješenja, i za gospodarstvo i za javnozdravstvene izazove i za jačanje demokracije, jačanje institucija, jačanje ljudskih prava, jačanje manjinskih prava,” rekao je Plenković.

“Želim prije svega zahvaliti svim hrvatskim građanima, svima koji su danas izašli na birališta i dali svoj glas, bilo da su ga dali nama, koji smo dobili većinsko povjerenje, bilo da su ga dali nekim drugim strankama za koje su smatrali da imaju najbolja rješenja za Hrvatsku. To je ono što je demokracija, iskaz volje naroda o smjeru kojim putem da ide Hrvatska. Danas, ovakav rezultat Hrvatske demokratske zajednice, a to je naša pobjeda, ne samo da je velik, nego obvezuje. Obvezuje jer smo imali težak mandat pun iskušenja iza nas, a izazovi koji su pred nama su izgledno još i veći.”

“Takve okolnosti zahtjevaju rad, energiju, entuzijazam, elan, požrtvovnost. Zahtjevaju i odgovornost, i znanje i iskustvo. Sve to nastojali smo sintetizirati i u našem programu i u ljudima koji su bili na ovim kandidacijskim listama. Ovakva potpora većine hrvatskih birača za nas je ogromna obveza i svakoga dana, iduće četiri godine, o njoj ćemo voditi računa. Vodit ćemo računa jer Hrvatska treba rješenja, i za gospodarstvo i za javnozdravstvene izazove i za jačanje demokracije, jačanje institucija, jačanje ljudskih prava, jačanje manjinskih prava. Hrvatska danas treba vladu koja će voditi politiku novog, modernog suverenizma, koji baštini vrijednosti Hrvatske demokratske zajednice, našeg prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana, jer smo u proteklim godinama postavili HDZ upravo na ono mjesto političkog spektra gdje je ga je on oduvijek stvarao i oduvijek želio. Ova transformacija dobila je svoju potporu i na unutarstranačkim izborima i na danas parlamentarnim izborima. I zato znamo da smo na ispravnom putu za vrijednosti i za napredak Hrvatske,” rekao je aktualni i budući premijer Andrej Plenković uz zahvalu svima koji su dani doprinos ovim rezultatima.

TEKST: S. P.    FOTO: Youtube

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn