PO PRVI PUT U PAKRACU „DJEČJI DAN ZANIMANJA“- Interaktivno i zabavno upoznavanje s raznim zanimanjima

Datum objave: 08. 9. 2021. | Kategorija: Društvo

PAKRAC – U organizaciji Turističke zajednice Grada Pakraca, u Pakracu će u subotu 11. rujna od 16 sati, na novouređenoj gradskoj šetnici i dijelu središnjeg gradskog Trga bana Jelačića po prvi puta biti održan Dječji dan zanimanja.

„Ovaj jedinstveni događaj ima za cilj prije svega djeci i mladima konkretno približiti razna zanimanja i zvanja za koja će se možda i odlučiti u skoroj budućnosti. Dječji dan zanimanja organiziramo po prvi puta, ali vjerujem da je ovo vrlo korisna manifestacija koja će postati tradicionalna i koja će u narednim godinama samo rasti i razvijati se“, najavljuje Gabrijela Sabo Seleši, voditeljica Turističkog ureda pri TZ Pakrac.

Uz Udruženje obrtnika Pakraca i Lipika koje broji oko 170 različitih obrta, od kojih će se neki i predstaviti u subotu, na Dječjem danu zanimanja sudjelovati će i Srednja škola Pakrac, te Tehnička škola Daruvar.

Djeca i mladi će se na prigodnim izložbenim prostorima moći pobliže upoznati sa zanimanjima kao što su frizer, kozmetičar, fotograf, elektroinstalater, vodoinstalater ili instalater centralnog grijanja, ali i vatrogasac i policajac. Bit će tu i građevinara, soboslikara kao i medicinskih zanimanja zahvaljujući medicinskim sestrama i fizioterapeutima koje predstavlja Srednja škola Pakrac.Zahvaljujući Tehničkoj školi Daruvar djeca i mladi će se moći upoznati sa zanimanjima vezanim uz elektrotehniku i strojarstvo, a na prostoru Gradske tržnice će biti predstavljena prometna zanimanja uz mogućnost probne test vožnje automobila u pratnji instruktora.  Na parkiralištu Tržnice će biti izložen i kamion koji u školskom programu koriste učenici smjera prometni tehničar.

TEKST: S. P.          FOTO: Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn