PLETERNIČKI PROJEKT ZA BUDUĆNOST – Dogradnja Dječjeg vrtića Tratinčica teče prema planu

Datum objave: 22. 7. 2019. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – Među više od 20 pleterničkih projekata vrijednih oko 300 milijuna kuna, jedan od najznačajnijih svakako je dogradnja Dječjeg vrtića Tratinčica vrijedan više od devet milijuna kuna pri čemu je Grad Pleternica 7,5 milijuna kuna dobio iz EU fonda za regionalni razvoj, a preostalih 1,5 milijuna kuna osiguralo je Ministarstvo za demografiju i obitelj. Novi objekt je pod krovom, a na radost roditelja čija su djeca na listi čekanja, očekuje se kako će svoja vrata otvoriti koncem ove godine.

Među više do 20 pleterničkih projekata oko vrijednih oko 300 milijuna kuna, jedan od najznačajnijih svakako je dogradnja Dječjeg vrtića Tratinčica. Novi je vrtić sagrađen 2013. godine i u njega se smjestilo 150 djece, uz predškolce koji svakodnevno dolaze u njegove prostore, a s vremenom, stvorena je i “lista čekanja” s oko 80 mališana. Izazov je to kojem se prije pet godina u Pleternici nisu nadali, ali kojem su prišli odgovorno i s puno zadovoljstva. Jer takav izazov potvrda je pozitivnih pomaka na pleterničkom području – i demografskih i gospodarskih, kaže gradonačelnica Antonija Jozić.

“Nadam se kako ćemo koncem ove godine otvoriti vrata našeg dograđenog Dječjeg vrtića za svu djecu koja su na listi čekanja i za njihove roditelje. Najvažnije je da to nisu djeca čiji jedan roditelj radi, to su djeca čija oba roditelja rade i koji su uistinu suočavaju s izazovom da nemaju gdje ostaviti svoju djecu kada idu na radno mjesto. To je pokazatelj da se i gospodarstvo ipak pokrenulo na našem području, da su ljudi zaposleni i da iz tog razloga traže mjesto u vrtiću za svoje dijete,” kaže gradonačelnica.

U postojećem vrtiću je danas sedam odgojnih skupina, oko 150 djece, izvodi se i predškolski odgoj u četiri skupine s oko 70 djece i već sada u pleternički vrtić svakodnevno dolazi 220 djece. U okviru dogradnje otvara se mjesta za još 80 do 100 djece – u dograđenom prostoru vrtića smjestit će se još tri odgojne skupine uz dodatni prostor za predškolce. U sljedećoj fazi u planu je i izgradnja zatvorenog bazena dok su već pokrenute i neophodne aktivnosti vezane uz prometnice u tom dijelu grada.”Ovdje je i škola, dolaze četiri puta autobusi, odvoze i dovoze djecu. Ovo je, kako svi znamo “slijepo crijevo” grada Pleternice. Moramo osigurati sigurno prometovanje i parkiralište kako za roditelje tako i za djelatnike koji rade u vrtiću. Njih je sada 20-ak, a kad se otvori i dograđeni dio očekuje se osam do deset novih radnih mjesta. Uz to, ova zona je i mjesto gdje će se grad očekivano širiti s izgradnjom obiteljskih kuća jer ovo je jedna lijepa zona i ove prometnice trebale bi doprinijeti daljnjem razvoju upravo u ovom dijelu grada,” najavila je gradonačelnica.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. P./ M. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn