PLETERNIČKA TRŽNICA – Trgovanje na parkiralištu odlazi u povijest: nova tržnica ostvareni je san kupaca i prodavača

Datum objave: 05. 11. 2020. | Kategorija: Gospodarstvo

PLETERNICA – Nova tržnica u Pleternici projekt je vrijedan 9 milijuna kuna od čega je 7,4 milijuna bespovratnih sredstava Europske unije kroz program Ruralnog razvoja mjere 7.4.1. , a uskoro će biti otvorena na radost tamošnjih stanovnika.

Tržnica i trgovanje na parkiralištu kako je to sada, silom prilika, u Pleternici organizirano, vrlo uskoro otići će u povijest. Što prije, to bolje rekli su nam na pleterničkoj tržnici gledajući s oduševljenjem objekt “preko puta” – novu tržnicu smještene uz već kultni Trg bećarca, kojoj nedostaju tek završni radovi.

Izgradnja gradske tržnice važan je projekt Grada Pleternice koji je, osim izgradnje zgrade gradske tržnice sa zatvorenim i otvorenim, natkrivenim dijelom, obuhvatio i izgradnju kompletne prateće infrastrukture: parkirališnih prostora, pristupne ceste, javne rasvjete i ograde. Sva udobnost na jednom mjestu koju i prodavači i kupci željno očekuju, kaže nam dugogodišnji poljoprivredni proizvođač Željko Šojo koji svoj “zeleni asortiman” prodaje i na požeškoj tržnici.

“Nova tržnica bit će doista pravi blagoslov za sve nas. Uz to, to je objekt kakvim se ne mogu podičiti ni puno veće sredine, pravi “space shuttle” pa doista moramo zahvaliti našem Gradu na prepoznavanju potreba svojih građana. Veselimo se jer će suvremeni prodajni prostor zasigurno doprinijeti i boljim prodajnim rezultatima te većem zadovoljstvu naših kupaca,” rekao nam je Šojo.

Podsjetimo, Projekt izgradnje gradske tržnice u Pleternici odobren je u okviru mjere 7.4.1 ulaganje u pokretanje poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo uključujući slobodno vrijeme i kulture aktivnosti te povezanu infrastrukturu. Izgradnja tržnice omogućena je bespovratnim sredstvima Europske unije, iz Europskog fonda za ruralni razvoj u iznosu od 7,4 milijuna kuna, a ukupna vrijednost projekta čiji je nositelj Grad Pleternica je oko 9 milijuna kuna.

Višemilijunski projekt koji će uskoro biti završen povećat će, nadaju se u Pleternici, atraktivnost grada, potaknuti razvoj ruralnog turizma te omogućiti poljoprivrednicima, naročito mladim obiteljima, nastavak rada i kvalitetnija egzistencija. “Kao gradonačelnica osjećam posebno zadovoljstvo kada stvaramo projekte za gospodarstvo. Ruralni smo kraj i jedan ovakav prostor je neophodan za rast i razvoj naše sredine posebice kada pogledamo strukturu proizvodnje koju imamo, ali i kvalitetu proizvoda naših poljoprivrednika,” rekla je gradonačelnica Antonija Jozić.

TEKST: Sanja Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn