PLETERNIČANIN NOVI MINISTAR – Josip Aladrović zamjenit će Marka Pavića u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava

Datum objave: 18. 7. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Josip Aladrović, porijeklom iz Pleternice, diplomirani ekonomist i član HDZ-a, koji je prije dvije godine imenovan za ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, budući je ministar rada i mirovinskog sustava u Vladi Andreja Plenkovića.

Umjesto Marka Pavića, koji će na dužnost ministra regionalnog razvoja i fondova EU umjesto smjenjene Gabrijele Žalac, na čelu Ministarstva rada i mirovinskog sustava postavljen je Josip Aladrović, sadašnji ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Aladrović je i predsjednik HDZ-ova Odbora za financije. Budući ministar sin je Marijana Aladrovića, nekadašnjeg požeško-slavonskog župana, sada predsjednika Gradskog vijeća Pleternice i upravitelja podružnice Hrvatskih šuma u Požegi.

Novi ministar rođen je 1985. godine, osnovnu školu završio u Pleternici, gimnaziju u Požegi, a studij je nastavio u Zagrebu. Karijeru je započeo u Croatia osiguranju 2012., kao savjetnik za prodaju korporativnim klijentima, a kroz narednih pet godina napredovao je do pozicije regionalnog direktora za korporativne klijente. S te je pozicije prije dvije godine imenovan za ravnatelja HZMO-a.

TEKST: S. P.       FOTO: mirovinsko.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn